En gammal tradition fick nytt liv när valborg firades på Uffe på berget på söndagskvällen. Med hjälp av två näverlurar blåste Uffe Grüssner först ut den fula, hemska vintern med dova toner för att sedan blåsa in den friska nya våren med ljusare toner. 

– Jag tänker att det ska bli tradition att blåsa ut vintern och och blåsa in våren, säger han.

Polisen påminner i ett pressmeddelande alla vårfågeljägare om att man ska kunna visa upp giltigt jaktkort, licens för medhavda vapen samt behövligt tillstånd för jakten när man är ute på vårfågeljakt. 

Två mål, ett vardera på en fast situation gjorde att IFK och VPS fick dela på poängen efter söndagens ligamatch.

IFK Mariehamn får inte bara klara sig utan målskytten Aleksei Kangaskolkka till dagens hemmamatch mot VPS. Även lagkaptenen Jani Lyyski är utanför truppen då han är sjuk.

En brand utbröt i natt i Ålands elandelslag i Jomala. Hela källarvåningen rökfylldes och rökdykare från Jomala och Strandnäs frivilliga brandkårer var på plats för att arbeta med branden.

Det har varit en stökig natt för polisen. Bland annat greps tre personer.

Harri Koivunen tog en trippelseger i premiären på Ålandstravet som bjöd på en lättlöst V5:a på lördagskvällen.

Åland United och Pallokissat delade på poängen efter en mållös tillställning på Wiklöf Holding Arena på lördagskvällen.

FC Åland är alltjämt obesegrade i herrtrean. På lördagen spelade man 0-0 mot serieettan ToVe på bortaplan.

JIK förlorade med 0–3 då seriettan SoVo gästade Jomala konstgräs på lördagen. 

IFK Mariehamns fotbollsdamer fick en tuff start i damtrean. På lördagen besegrade Vaksala SK ålänningarna med 4–0 på sin hemmaplan i en match där samtliga mål föll i den första halvleken.

Det ska gå att flytta, studera och bedriva näringsverksamhet över gränserna i Norden utan bekymmer. Det är syftet med gränshinderarbetet i Norden. Nu har man utvecklat en ny portal som ska hjälpa företag jobba över gränserna.

Vägnätsbyrån har ännu inte hunnit fundera på hur transporterna av icke fordonsbundna resenärer ska ta sig från Hastersboda till Gripö, och vice versa, om den planerade kortrutten på Föglö förverkligas.

Visst är det trevligt att tända en brasa på valborgsmässoafton.

Men var försiktig så att du inte eldar upp en sovande igelkott eller något annat djur.

Senaste nytt

Webb-TV

Barn i bild

Ledare

Petra Dahlgren

Förslaget till ny detaljplan för Mariehamn är ambitiöst och attraktivt, på många sätt. Men att den kommande planen sätter käppar i hjulet för utveckling av staden under tiden är inte rätt väg att gå.

Bildgalleri

Fler nyheter