Antalet hästkrafter når upp till fyrsiffrigt och hjälmarna sitter hårt på huvudet. I helgen arrangeras –  för första gången på elva år – Poker Run på Åland, med rekorduppslutning.

Den grekiska ö-världen och den turkiska kusten väcktes i fredags av en kraftig jordbävning. Hittills har ingen finländare rapporterats skadad.

Lundqvistrederierna redovisar en vinst efter skatt på 18,1 miljoner euro för räkenskapsåret 2016–2017, en halvering av koncernens resultat jämfört med året innan. – Det här året ser svagt ut, jag tror inte det blir lyckat, säger vd Ben Lundqvist.

Rallysprint sektionen ordnar tre race per år och det största går av stapeln i helgen, rallysprinten i Ytterby. Det är ett av de största evenemangen som ordnas av Ålands motorklubb i år. 

Den unga pojken som vårdades i Åbo var i torsdags åter tillbaka på Rödhamn, där drunkningstillbudet inträffade.
 – Han kommer bli helt återställd, säger hamnchef Christian Kull.

Polisen larmades till Hammarland efter oroligheter i en bostad under torsdagen.

Trottoaren vid den utbyggda Ålandsvägen är inte tillgänglig för alla. Höga kantstenar tvingar rullstolsburna och rullatoranvändare ut i körbanan när de korsar Norragatan.

Västanträsk och Tjudö bys samfällda land- och vattenområden planterade i går den andra hälften av de 300 gräskarpar man köpt från Sverige. Tanken är att gräskarparna ska motverka och bryta ner den ökade växtligheten i träsket.

Begränsad framfart på vägarna i centrum.

Ridande poliser längs gågatan och i grönområden.

Polisen laddar inför den kommande helgen och veckan.

Under tre Rockoffkvällar finns Rädda Barnen på Åland på plats vid Rockoff. Det huvudsakliga syftet är att skapa en mötesplats för unga, men man erbjuder också ansiktsmålning för de yngre.

För några dagar sedan berättade Ilta-Sanomat om Petteri Forsells situation i Polen där hans kontrakt inte följts av nya klubben AS Cracovia. Vi har ringt upp Petteri Forsell och fått hans syn på saken.

Landskapsåklagaren yrkar på tre månaders ovillkorligt fängelse för en ung man som förra året misstänks ha stulit parfymer till ett värde av 1.144 euro ombord på en kryssningsfärja.

Ålandsbanken förbättrade sitt resultat något det andra kvartalet 2017 jämfört med samma period 2016. Rörelseresultatet steg från 4,6 till 5,0 miljoner euro.

På Åland tidigare okända och ytterst svårsanerade faraomyror har sedan i höstas invaderat lägenheterna i fastigheten Hammarcenter i Kattby, Hammarland.
– De blir fler och fler för varje dag, säger Desirée Land som nu har fått nog och flyttar ut.

Senaste nytt

Webb-TV

Barn i bild

Ledare

Fredrik Rosenqvist

Arbetslösheten är rekordlåg och de åländska företagen ser mer positivt på framtiden än på flera år. Trots detta finns det mycket som pekar på att sämre tider kan vänta runt hörnet. Är landskapsregeringen beredd på att vidta stimulansåtgärder i fall så skulle ske?

Bildgalleri

Fler nyheter