Publicerad 16 juli 2017 kl. 10:40

Läckande motorbåt i Kyrkfaret

 I samband med landskapsregeringens plenum på torsdag lägger näringsministern Camilla Gunell (S) fram ett förslag som ska underlätta jakten på mårdhund, ett djurart som betraktas som invasiv på Åland.

Polisen efterlyser fortfarande tips om iakttagelser från midnatt till klockan 02 på söndagsmorgonen i anknytning till området runt gång- och cykelbanan längs Västra Ytternäsvägen, nära Baltichallen. 

Den 2 augusti i år infaller den globala ekologiska skuldens dag. Det betyder att världens befolkning då har förbrukat den kvot som jordklotet förmår producera för ett år.

Under förmiddagen körde en motorcykel in i bakdelen på en personbil. Olyckan inträffade på Lemlandsvägen, nära Önningeby i Jomala.

Under måndagskvällen gick en snipa rejält på grund i vattnen norr om Rankgården i Jomala.

Redan i dag fredag kommer kinesiska krigsfartyg att anlända till Östersjön.

Ett automatalarm på Scantubes fabrik på Skrapängsvägen utlöstes under torsdagsförmiddagen. 

Natten mellan onsdagen och torsdagen kallades polisen till en av Mariehamns krogar, på grund av att en person uppträtt störande. Polisen fick även rycka ut till en passagerarfärja.

Polisen meddelade tidigare i veckan att byggnadsbränderna på Havanna Mountain med allra största sannolikhet är anlagda.
Polisen har fått tips från allmänheten, men har ingen misstänkt.

Under våren har det kommit till polisens kännedom att finländare utan anledning blivit uppringda från brittiska telefonnummer, som börjar med +44. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

I fredags vid lunchtid inkom en polisanmälan om en kollision mellan två personbilar i korsningen Eckerövägen-Marbyvägen. Inga personskador uppkom. Den ena bilisten avvek sedan från platsen.

Nu är det åter skogsbrandvarning på Åland. Sedan i dag klockan 12.00 är det inte tillåtet att elda i skog och mark, meddelar Landskapsalarmcentralen.

Ålands sjöräddningssälskap kom i torsdags eftermiddag till undsättning för tre personer som kört på grund med sin motorbåt, och därefter lagt sig för ankar.

Sjöräddningens båt Rescue Björkskär bogserade båten till Hamnsundet i Salvtik.

Barn i bild