Publicerad 13 juli 2017 kl. 10:08

Fullt i polisens celler under Champions League

14 polska supportrar greps i samband med gårdagens Champions League-match. Men i övrigt gick allt lugnt till, meddelar polisen.

Kommentarer (4 st)

Ett stort tack till vår

Ett stort tack till vår polismyndighet samt den utmärkta finska förstärkningen.Således en eloge till alla som medverkat till att matchen kunde genomföras utan fotbollssportens mörkaste konsekvenser. Enbart ungefär 10% av besökande polska supporters hamnade i polisens butka. Hoppas ålänningarna blir färre vid kommande besök i Polen. Lycka till med den åländska fotbollen.

Hur mycket kostade de utökade

Hur mycket kostade de utökade polisiära insatserna för spektaklet oss skattebetalare? Hur mycket inkomster för evenemanget fick åländska hotell, matställen och övriga näringsidkare inom turistbranschen? Var det hela en lönsam affär för det åländska samhället som helhet, eller skulle det vara bättre att avstå från liknande evenemang i fortsättningen?

Avstå.... detta "spektakel"

Avstå.... detta "spektakel" sökte inte Åland. Vårt fotbollslag fick äran att delta i förkvalet på grund av vunna mästerskap i finska ligan. Men det är roande att det finns muntergökar som skattebetalaren. Ju mer du grämer dig och gnäller, desto roligare tycker vi andra tänkande människor att du är.

Det var högt tryck på akutmottagningen förra helgen.
 – När det figurerar mer människor på Åland ser vi fler fall av alla typer av skador, säger överläkare Jonas In de Betou.

Den 208 kvadratmeter stora affärslokalen på Storagatan 4, som hyrs av Minimarket till den 31 augusti, bjuds ut till försäljning.
– Helst av allt vill vi sälja, det finns inga konkreta planer på någon ny hyresgäst, säger Marianne Wingert som äger fastigheten tillsammans med sina tre syskon.

Ålänningar som ville lyssna på radio under fredagsmorgonen hade få valmöjligheter. En av finska Yles kanaler täckte nämligen samtliga frekvenser i det åländska FM-nätet.

Andelslaget Bocknäs vatten höjer kubikmeterpriset för storkunden Haga kungsgård med 54 procent – samtidigt som Sunds kommun och Vårdö kommun får fortsätta köpa vatten till fjolårets priser.

Nu stämmer den stora mjölkgården andelslaget och kräver att årets stämma tas om.

Superinnovatören Elon Musks elbilar är hetast i motorvärlden.

Men vill du köpa Teslas nya Model 3 får du vänta ett tag.

– Det är en halv miljon köpare i kö, intresset är helt galet, säger Axel Holmström, ansvarig för kommunikation och marknadsföring för Tesla i Finland.

Tandläkaren Erik Rustner överklagar tingsrättens beslut enligt vilket han inte får målsägandeställning i penningtvättåtalet mot Paf och bolagets tidigare vd Anders Ingves
– Rättsystemet fungerar inte, säger Erik Rustner.

De erfarna graffitimålarna Marcus Grunér och Carl-Johan Listherby målar en av bilarna i konstprojektet ”Slowball Art on Wheels”, som kommer att vara med på turnén i början av augusti.
– Vi har hållit på med graffiti i över 20 år. Vi började med pumphuset, säger Marcus Grunér.

Utbildningsminister Tony Asumaa tycker att det finns en lucka i grundskolelagen när det inte finns några pedagogiska krav på föräldrar som hemundervisar sina barn.

Men han får mothugg av föräldrarna själva.

Äppelodlare i Sverige och Europa tror att det blir en rekorddålig äppelskörd i år.
På Åland är läget lite annorlunda:
– Vi har klarat oss ganska bra. Men inget är klart före äpplena är nerpackade i lådorna, säger Yngve Österlund, ordförande vid Ålands frukt- och bärodlarförening.

Under natten till torsdag ingrep polisen närmare 20 gånger. Fylla, bråk, misshandel och störande beteende är några av orsakerna, liksom personer som utsatte sig själv för fara genom att klättra på höga höjder. Dessutom inträffade några trafikbrott.

Tallink ser över ägandet i bolaget ”för att hitta potentiella strategiska alternativ”. I nuläget är det oklart om någon av storägarna vill sälja sina aktier men enligt estnisk massmedia kan en större transaktion till Kina vara på gång.

Från och med årsskiftet slopas lämplighetstestet för de som söker vapenlicens. Det ska också bli möjligt att ansöka om vapenlicens över nätet, utan att behöva visa upp vapnet på en polisinrättning.

Den torra sommaren har påverkat vattennivåerna i landskapet. Just nu är grundvattnet cirka 40 centimeter lägre än normalt. 

Barn i bild

Fler nyheter