Publicerad 15 juli 2017 kl. 10:30

Skyltar saknas på nya Ålandsvägen

Var är skyltarna på nya Ålandsvägen? Det undrar en läsare som hört av sig till Ålandstidningen.
- Vi väntar på att skyltarna ska levereras, säger projektledare Håkan Lindén.

Kommentarer (3 st)

"Vvi väntar som sagt på

"Vvi väntar som sagt på leveransen"!? Vad är det för struntprat? Kunde man inte ha beställt skyltarna i tid, eller är planeringen av projektet efter alla år av förberedelser verkligen så eländig att man inte ens vet vad som behövs innan man står och tittar på det färdiga resultatet? OBS: Var nu så snälla och beställ genast skyltarna för den återstående delen av Ålandsvägen, så blir ni inte tagna med byxorna nere en gång till!

Det får funktionera som det

Det får funktionera som det är just nu, det är ingen större brådska, säger Håkan Lindén. Vilken j...a förklaring.... man skulle väl inte ens i misstag kunnat tänka sig att återanvända de gamla skyltarna? Eller var det full fart till soptippen med dessa? Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta åt den totala avsaknaden av kompetens när det gäller gatuarbeten och "planering" av arbetet. Det är tydligen helt ok att lägga felbeställda kantstenar (från Kina!) och senare byta ut dem när man fått rätt färgnyans på leveransen, men lite säkerhet för fotgängarna är tydligen inte så viktigt. Och sedan det här med antal meter gatuarbete och vilken tid det tagit är väl ett slags rekord det också. Möjligtvis att stora gatan 2016 slår det men ändå...

Och om en olycka skulle hända

Och om en olycka skulle hända där nu, hur är det då ur juridisk synvinkel? Var det på en existerande skyddsväg som just nu tillfälligt råkar vara osynlig men de flesta känner till att den är där eller var där ingen skyddsväg överhuvudtaget för inga markeringar som följer trafiklagen existerar just nu? Intressant prejudikat som kanske Håkan Lindén kan svara på ;)

Det var högt tryck på akutmottagningen förra helgen.
 – När det figurerar mer människor på Åland ser vi fler fall av alla typer av skador, säger överläkare Jonas In de Betou.

Den 208 kvadratmeter stora affärslokalen på Storagatan 4, som hyrs av Minimarket till den 31 augusti, bjuds ut till försäljning.
– Helst av allt vill vi sälja, det finns inga konkreta planer på någon ny hyresgäst, säger Marianne Wingert som äger fastigheten tillsammans med sina tre syskon.

Ålänningar som ville lyssna på radio under fredagsmorgonen hade få valmöjligheter. En av finska Yles kanaler täckte nämligen samtliga frekvenser i det åländska FM-nätet.

Andelslaget Bocknäs vatten höjer kubikmeterpriset för storkunden Haga kungsgård med 54 procent – samtidigt som Sunds kommun och Vårdö kommun får fortsätta köpa vatten till fjolårets priser.

Nu stämmer den stora mjölkgården andelslaget och kräver att årets stämma tas om.

Superinnovatören Elon Musks elbilar är hetast i motorvärlden.

Men vill du köpa Teslas nya Model 3 får du vänta ett tag.

– Det är en halv miljon köpare i kö, intresset är helt galet, säger Axel Holmström, ansvarig för kommunikation och marknadsföring för Tesla i Finland.

Tandläkaren Erik Rustner överklagar tingsrättens beslut enligt vilket han inte får målsägandeställning i penningtvättåtalet mot Paf och bolagets tidigare vd Anders Ingves
– Rättsystemet fungerar inte, säger Erik Rustner.

De erfarna graffitimålarna Marcus Grunér och Carl-Johan Listherby målar en av bilarna i konstprojektet ”Slowball Art on Wheels”, som kommer att vara med på turnén i början av augusti.
– Vi har hållit på med graffiti i över 20 år. Vi började med pumphuset, säger Marcus Grunér.

Utbildningsminister Tony Asumaa tycker att det finns en lucka i grundskolelagen när det inte finns några pedagogiska krav på föräldrar som hemundervisar sina barn.

Men han får mothugg av föräldrarna själva.

Äppelodlare i Sverige och Europa tror att det blir en rekorddålig äppelskörd i år.
På Åland är läget lite annorlunda:
– Vi har klarat oss ganska bra. Men inget är klart före äpplena är nerpackade i lådorna, säger Yngve Österlund, ordförande vid Ålands frukt- och bärodlarförening.

Under natten till torsdag ingrep polisen närmare 20 gånger. Fylla, bråk, misshandel och störande beteende är några av orsakerna, liksom personer som utsatte sig själv för fara genom att klättra på höga höjder. Dessutom inträffade några trafikbrott.

Tallink ser över ägandet i bolaget ”för att hitta potentiella strategiska alternativ”. I nuläget är det oklart om någon av storägarna vill sälja sina aktier men enligt estnisk massmedia kan en större transaktion till Kina vara på gång.

Från och med årsskiftet slopas lämplighetstestet för de som söker vapenlicens. Det ska också bli möjligt att ansöka om vapenlicens över nätet, utan att behöva visa upp vapnet på en polisinrättning.

Den torra sommaren har påverkat vattennivåerna i landskapet. Just nu är grundvattnet cirka 40 centimeter lägre än normalt. 

Barn i bild

Fler nyheter