Publicerad 6 februari 2019 kl. 22:00

Sundsbor förblir Sundsbor

Kommentarer (3 st)

Wille Valve frågar sig hur

Wille Valve frågar sig hur man skall skapa organisationer som motsvarar medborgarnas behov av valfrihet och rättssäkerhet. Men den föreslagna kommunreformen är ju inte frivillig, eller hur?? Här har kommunerna ingen valfrihet, och kommunerna består av människor, det vill säga medborgare. Det finns ingen utredning hittills som visat att rättssäkerheten blir större i en stor kommun. Se bara på åldringsvården i Mariehamn, jämfört med åldringsvården i de små åländska kommunerna, eller se på socialförvaltningen i Mariehamn, hur de behandlar de som är i behov av stöd, i jämförelse hur de blir behandlade som bor i en mindre kommun. Sitter du och sover, Wille? Vakna upp till vekligheten på Åland.

Jag vet hur illa det lät med en helikopter som landade så gott som mitt i sjökvarteren under Sjödagarna. Jag hade förmånen att få invigningstala hos er.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) har fått flera samtal och frågor kring helikopterflygningarna över Mariehamn.

På ledarplats i Ålandstidningen har man de senaste dagarna fått ta del av några godbitar ur den moderna feminismen. Först ut hade vi Petter Lobråten som hyllade Sveriges nya samtyckeslag och hoppades på att Finland skulle införa densamma.

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Barn i bild

Fler insändare