Publicerad 7 februari 2019 kl. 22:00

Det är tidningen som har dålig formkurva, inte ÅF

Kommentarer (4 st)

Ja, var står tidningen

Ja, var står tidningen politiskt idag ? En förändring har skett sedan Lampi slutade, ledarna tex hör ofta hemma i en vänstertidning och kan ofta betecknas som okunniga.En pensionär skriver dom populäraste ledarna .Väntar på ny chefredaktör och ser vart det tar vägen.

Bästa Pia Eriksson, för det

Bästa Pia Eriksson, för det första – eget beröm luktar illa. För det andra, Jonas Bladhs analys av ÅF:s framtidsutsikter stämma väl överens med verkligheten. Och det är illa, det! Så varför inte ta ledarens analys som en välbefogad varning? Förövrigt, med enbart, citat: ” lite mer jävlar anamma nu, ålänningar, om jag får be” ... med enbart den ordförande-uppmaningen fyller man inte tomrummet efter vare sig Axel Jonsson eller Brage Eklund!

Förlåt, ordet "torde" föll

Förlåt, ordet "torde" föll bort från kommentaren ovan. Kommentaren bör naturligtvis lyda som följer: Bästa Pia Eriksson, för det första – eget beröm luktar illa. För det andra, Jonas Bladhs analys av ÅF:s framtidsutsikter torde stämma väl överens med verkligheten. Och det är illa, det! Så varför inte ta ledarens analys som en välbefogad varning? Förövrigt, med enbart, citat: ” lite mer jävlar anamma nu, ålänningar, om jag får be” ... med enbart den ordförande-uppmaningen fyller man inte tomrummet efter vare sig Axel Jonsson eller Brage Eklund!

I onsdagens Ålandstidningen kan man läsa en längre artikel om EU-parlamentskandidaten Camilla Gunell (S).

Jag hade nöjet att delta som åhörare i Mariehamnsmuseet denna tisdags kväll, med tema ”Hur vi kan bygga ett hållbart och växande Mariehamn”. Jag tog med mig några insikter, som småbarnsförälder, boende i staden, och fastighetsutvecklare.

Debattsidorna är i dagarna fullsmetade med uppmaningar om hur man bör rösta i EU-valet för att få åländskt inflytande i Bryssel.

Att leva på Åland är att vara beroende av transporter och ha beredskap även för sådant som är svårt att förutse. Det har snart gått ett år sedan fjolårets extremtorka vilken fick oerhörda konsekvenser för många jordbrukare.

En grupp moderata debattörer med nya stjärnskottet Jörgen Strand i spetsen och med bland andra partiordförande Annette Holmberg-Jansson som undertecknare ger sig på att i en insändare förklara hur kapitalismen är det enda som kan ge en hållbar utv

Bästa väljare i EU-valet. Nu pågår förhandsröstningen och jag hoppas ni alla går och röstar. De som nämligen tjänar på ett lågt valdeltagande är Sannfinländarna och Samlingspartiet.

Nu ålänningar i varje hus, bör ni nu tänka klart i detta val. Ska ni rösta på en okänd Anton eller en erfaren god kvinna som Camilla, klok och erfaren? Hon om någon behövs i EU.

Som egenföretagare med fokus på miljövänlig energiteknik och djupt troende socialdemokrat så kan jag inte låta Jörgen Strand med fleras insändare om Hållbar omställning vara oemotsagd.

Jag och många andra anser att det i vår stad bör vara det vårdbehov den enskilda har som ska vara avgörande för om personen kan bo hemma eller bör vara på ESB eller institution.

För oss som tror på forskarna och är övertygade om att vi måste ställa om och leva mer hållbart, så är det förvånande att läsa om vänsterns krav på slopande av marknadsekonomi och ekonomisk utveckling.

Söndagen den 26 maj väljer finländarna sina 13 Europaparlamentariker. Det handlar om ett väldigt viktigt val. EU har en stor betydelse för allas vår vardag. Mycket av vår egen lagstiftning baserar sig på beslut som fattats gemensamt i EU.

I en insändare undertecknad ”Matematiker” får vi ta del av en valmatematik som kanske ändå inte säger hela sanningen. I valet 2014 fick Torvalds inte fullt 30.000 personliga röster. Hans kandidatlista fick jämförelsetalet 116.747 röster.

Under de senaste dagarna har det förts diskussioner kring korruption på sociala medier. En svår fråga särskilt i det lilla samhället.

Barn i bild

Fler insändare