Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Mikael Staffas (Lib) anser i en insändare att jag (och mitt parti?) utlovar omfattande nyinvesteringar i en modern skärgårdsflotta.

Ja, ni som har eller har haft barn mellan 3 och 15 år känner naturligtvis igen sättet att argumentera: ”Varför får inte jag, när alla andra får?” Det sättet att argumentera används ju när barnet vill övertyga föräldrarna att ge sitt tillstånd till

Inte vill man ju frossa i andras olycka, men varför drabbas vi på Åland av denna extrema torkan? Framför allt betyder det i första hand katastrof för våra jordbrukare.

Sanning eller konsekvens är en gammal sällskapslek, som innebär att om man inte väljer att svara sanningsenligt på en ställd fråga, så kan det bli otrevliga konsekvenser.

Den trafikpolitik vi har haft fram tills nu är densamma som politiskt drivits sedan tidigare landskapsregering beslöt att dela på skärgården och trafiken, söndra och härska.

Åland behöver ett ungdomshem/centra som jobbar med ungdomar som har neuropsykiskfunktionshinder. Det finns många barn och ungdomar på Åland som har en NPF-diagnos. Hjälpen varier beroende på vilken kommun barnet / ungdomen bor i.

I dag möts USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors. Mötet är det första officiella mellan de två, även om de också höll två korta möten ifjol somras i samband med ett G20-toppmöte i tyska Hamburg.

Märkligt att inte partiledarna i de eteblerade partierna i lagting och regering ser sin chans att få fin reklam för sina respektive partier genom att ge order till respektive tjänstemän att återbetala årsavgifterna på årskorten till bofasta skärgå

Replik till Runa-Lisa Jansson. Med ditt svar utlovar du en omfattande nyinvestering i en modern skärgårdsflotta. Jag utgår ifrån att det är som representant för Obunden samling som du uttalar dig.

Med anledning av Fredrik Rosenqvists ledare den 4.7 vill jag inledningsvis framhålla att jag ser det som väldigt positivt att dataskyddsförordningen GDPR uppmärksammas på ledarplats i Ålandstidningen då dataskyddsfrågor berör oss alla.

Det var med förvåning som jag läste att det ska bli konstgräs under gungor på Lilla holmen, det känns varken modernt eller attraktivt.

I den 9.07.2018 tidningen kommer infrastrukturchefen Niklas Karlman med en idé som jag aldrig hade väntat mig av någon på såpass ansvarsfull post i landskapet Åland. Hans förslag är att ytterligare höja avgifterna på landskapsfärjorna.

Jag läste med förskräckelse i tisdagens Ålandstidningen att Dennis inte har nåt kontrakt för torget? Alltså maken till ”paller ” har jag då inte hört om på länge.

Varför händer det ingenting i Veikkausfrågan? Vi är faktiskt rätt många som saknar den sociala samvaron som stryktipset och ”lottandet” medförde, samt spänningen inför dragningen.

Barn i bild

Fler insändare