Publicerad 23 maj 2019 kl. 22:06

Åland behövs för att säkra det svenska mandatet!

Efter Yles färska partimätning står det klart att alla röster på Åland behövs för att det svenska mandatet ska tryggas.

Enligt Yles mätning kan nämligen partiet De gröna knipa det trettonde mandatet från SFP. I övrigt verkar många partier behållasina positioner vilket innebär att socialdemokraterna inte verkar ha någon chans att få ett ytterligare mandat.

Åland är inte med i mätningen som är gjord av Taloustutkimus. I det förra valet fick Svenska folkpartiet (SFP) ungefär10.000rösterfrån Åland. Om man räknar med att SFP får samma mängd röster på Åland också i det här valet är SFP med och slåss om det trettonde mandatet, säger Tuomo Turja enligt ett pressmeddelande från Svenska Yle.

SFP har genom åren haft ett mycket gott samarbete med Åland och vi har ett skriftligt avtal om att ifall en åländsk kandidat blirinvald i Europaparlamentet blir en ålänning specialmedarbetare och vice versa.Det samarbetet vill vi gärna fortsätta med så nu gäller det ålänningar. Rösta på söndag,rösta för att säkra det svenskspråkiga mandatet!

Fredrik Guseff

Partisekreterare, SFP

Johan Ehn,

Lagtingsledamot, Moderat samling

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Nej, jag håller absolut inte med lantrådet om att pensionsfondens nästan halva miljard euro är i trygga händer. Lantrådet är även tydlig med att denna regering inte kommer att laga något som inte är trasigt.

Det jag inte trodde kunde hända har hänt. Mia Hanström och jag är rörande överens! Detta i en fråga som må vara en bi(sak), men dock.

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Barn i bild

Fler insändare