Publicerad 13 maj 2019 kl. 22:06

Ålands sak är SFP:s sak

Kommentarer (11 st)

Vad sa jag i min insändare

Vad sa jag i min insändare härom dagen. Nu är åter SFP ordförande ut och friar till Ålänningar när det är åter ett val. Där emellan är det tyst från deras sida. Nej. Ålänningar visa nu att ni är intresserade av hennes inviter. Hon vet ju redan att Anton inte har någon chans mot Helsingforsarna och Nylänningar. Ställ upp för 85 Camilla Gunell. ett säkert kort som ni gott kan lita på.

En mer trofast bundsförvant

En mer trofast bundsförvant än den Camilla Gunell har i Dig, Leif Holmblad – en sådan utopi ... ja, den är nog knappast tänkbar, den. Den stora frågan är emellertid om någon av Er har klart för sig vad ett helhjärtat stöd från just en tillsynes fullfjädrad SDP-gardist i Österbotten kan tänkas ha för inverkan på hennes slutgiltigt ålänska röstetal? Och just i det avseendet, Leif Holmblad – tusen tack för Dina både mångfaldiga och ömsinta poängteringar av gemene ålännings trängande behov av den socialistiska välsignelsen, liksom! Förövrigt, vad gäller åländsk uppskattning av Anna-Maja Henrikssons erbjudanden – därvidlag behövs nog ingen påminnelse alls, nej.

Gräsrot, vad jag vill med med

Gräsrot, vad jag vill med med mitt stöd till Camilla är att ni Ålänningar skall förstå att Camilla kan göra mycket gått för Åland i EU inte Anton. För att Anton skall komma till EU behöver han minst 29,000 röster. Dessutom inom SFP . Men Camilla med stöd av SDP har stor chans. Varför skall Åland missa den chansen. Ni har ju ropat länge om en egen parlamentariker i EU. NU rösta på Camilla

Hördu, Leif Holmblad, du kan

Hördu, Leif Holmblad, du kan nu sluta tjafsa om vem ålänningarna skall rösta på, eller ej. Rösta på den kandidat du vill, men låt oss Ålänningar i demokratisk ordning rösta på den kandidat vi anser vara bäst på att föra fram åländska frågor i Eu. Den demokratiska rätten kan du inte ta ifrån oss, men på socialdemokratiskt vis tror du att med lock och pock, varierat med hugg och slag, så kan vi "tvingas" till att göra som du önskar. Du har fel. Rösträtten är helig, och den kan inte ens du ta ifrån oss. Det finns förnuftiga socialdemokrater, men du och Camilla tillhör tyvärr inte dem. I så fall borde du förstått att du gör sossarna och Camilla en stor otjänst med ditt tjafsande om vem vi skall rösta på. Ibland är det bättre att vara tyst och låta folk tro att man är dum, i stället för att öppna mun och bevisa att de har rätt.....

Krikonkvist. Läs dagens ÅT så

Krikonkvist. Läs dagens ÅT så ser du en halv sida med otaliga namn på Anton,var är då röst hemligheten i fråga. Dessutom skall du inte smutskasta mig =personligt påhopp., du känner inte mig. Och Camilla är en utmärkt politiker om Ålänningarna borde sätta värde på. Hon om någon jobbar för Ålands bästa.

Bästa trätobroder – Du

Bästa trätobroder – Du behöver definitivt inte ytterligare belysa Din smått svindlande socialistiska dröm om att få vårt Åland ”modifierat” till något av ett nästan Ditt SDP:s högsäte. Du torde för länge sedan ytterligt väl ha ”lyckats” övertyga gemene ålänning om vad som bör göras för att snöpa det försöket! Och detta oavsett hur ihärdigt Du än påstår att, citat: ”Camilla kan göra mycket gått för Åland” ... i bl.a. EU, liksom. ”Mycket gått”, förresten – pläderar Du månne rent av för ”Camilla 85” också vad gäller ett förgånget EU-val, kanske?

Gräsrot. För Ålands bästa

Gräsrot. För Ålands bästa skriv 85 på valdagen. En röst på Anton är i princip bortkastad. Det borde du och andra klagare inse. SFP i Österbotten och övriga Finland sköter nog om detta. Att dom invalda kommer från fastlandet.

Ett tillägg, Min gamla

Ett tillägg, Min gamla bekanting Nestor fick en förfrågan av en Rune som ställde upp till riksdagen. Då svara Nestor, då måste jag ta till bibeln. Du skola se den platsen men aldrig bestiga den, Så Gräsrot blir också för Anton

Sidor

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare