Publicerad 13 maj 2019 kl. 22:06

Åländsk EU-plats möjlig genom taktiskt röstande

Kommentarer (5 st)

Vet Du vad, Anton Nilsson är

Vet Du vad, Anton Nilsson är förvisso vältalig som få. Han förklarar mycket tydligt vad han åsyftar ... för en ideolog i innanläsningens mysterier något så när insatt, vill säga. Och han ... ja, han har dessutom vett att inte låta truten glappa som en ekomaskin angående i egentlig mening ingenting.

Gräsrot. Prat är ett,

Gräsrot. Prat är ett, verkligheten är en annan.. Det borde du veta redan. Ord är ingen handling. För att Anton skulle bli vald till EU behövs minst 4 gånger Ålands storlek. Det är sanningen. På fastlandet vet ingen vem han är. Och då räcker inget av dom Ålänska rösterna Under mina 6 år på Åland har man inte hört ett ord om någon Anton Nilsson.

Citat: ”Prat är ett,

Citat: ”Prat är ett, verkligheten är en annan.” ... Men snälla vän, det är ju just det som till och med Dina åsiktsfränder efter bästa förmåga, och rätt länge, har försökt underrätta Dig om – här i Din ideologiska bundsförvants, högvälborne herr Mikael ”Igge” Holmbergs, omisskännligt kvalitetsgranskade åsiktsspalt! Själva tillrättavisningen dock med all önskvärd tydlighet utan att lyckas. Och eftersom orsaken till detta högst beklagliga misslyckande befaras bero på att Du – med Din uppenbart ömsinta frälsningsagenda vad gäller gemene ålännings ideologiska välbefinnande i SDP-tappning, liksom – i och med denna generositeten synes Du befinna Dig i en verklighet som rimmar med en gosse som gör anspråk på att få sig fotbollen tillsparkad – därför att den är just ”min”. Och eftersom en politiskt betingad argumenteringskonst i stil med skolbarns repeterartade ”joddugosse” och ”näddugosse” i kamp om bollen under rasternas fotbollsmatcher – i vuxen ålder ter sig nog allt den konsten som varande tämligen meningslös, så ... ja, Halleluja och amen. Förövrigt, tids nog får vi alla reda på vilken lön vi fick för mödan, då inför EU-valet.

Med edra konstiga bravader är

Med edra konstiga bravader är risken stor att Åland blir helt utan den åtrådda EU platsen. Och liberalerna uppmanar folk att rösta in en svenskspråkig. Månne dom anser att Camilla är finskspråkig?. Nel Ålänningar samla era krafter och rösta in 85 Camilla. Du citatera mig. Vet du ens vad ordet betydde. Vad jag menade var Anton kan prata, men att göra det han pratar om, är något helt annat. Dessutom med ett svagt SFP kommer han ingen väg i EU. Jag skall säga dig efter valet, det svaret är ganska enkelt. Så din lön för mödan, lär nog bli liten.

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare