Publicerad 13 maj 2019 kl. 22:06

Anton Nilsson står upp för viktiga åländska frågor

Kommentarer (11 st)

Jaa, kära vän – det är inte

Jaa, kära vän – det är inte utan att man stundom lider med Dig och Ditt dilemma. Hur än Du kämpar för gemene ålännings möjlighet att uppnå det socialistiska himmelriket – ingen tycks ta Din, som det verkar, livsuppgift på allvar. Stackars Dig! Korstågens tid, den är dessvärre med råge förbi, den. Men, och ämnat som tröst; stadigt återkommande tillrättalägganden av bokstavshanteringen som sådan – det är inte den svårigheten som i första hand belyser den tillsynes smått hysteriska brådskan i Dina Budskap. Och just därför, som en första övningsuppgift rekommenderas Du härmed uppsöka någon som Du tror kan förklara skillnaden mellan ett politiskt parti och en fackförening. Förövrigt, ha en bra dag i humanitetens tecken!

Gräsrot, över mig behöver du

Gräsrot, över mig behöver du inte lida. Jag klarar mig gott utan din omtanke. Mig veterligen var väl personen i fråga VD inget politiskt parti, som togs ställning. Du är ute och cyklar. Dessutom håll dig till debatten. Utan personliga påhopp.

Oerhört viktigt att personer

Oerhört viktigt att personer på viktiga samhällspositioner aktiv deltar i debatten och tar ställning. Detta fördjupar och konkretiserar debatten och är oerhört viktigt för demokratin. Socialisterna har alla tider försökt motarbeta dessa initiativ och brunsmetar och förlöjligar vanligtvis personerna som vågar stå upp. Det finns i princip inte en enda samhällsviktig person som inte har anknytning till det socialistiska partier som står upp för socialistiska lösningar. De som stöder socialisterna är alltid i beroendeställning till socialisterna via PAF bidrag osv. De har således egenintresse i att stödja socialisterna då alla vet att en röst på socialisterna är en röst på mer bidrag på skattebetalarnas bekostnad.

Med hänvisning till Din

Med hänvisning till Din kommentar den 14 maj kl. 14:43 – 5 minuter innan Din kommentar som nu ifrågasätts blev producerad, liksom! Nå, om Du nu är så säker på att Du verkligen begriper skillnaden mellan en fackförening och ett politiskt parti – hur i hela friden kommer det sig då att DU tydligen på fullt allvar påskiner en 35-hövdad skara socialdemokrater, Camilla Gunells politiska bundsförvanter, att de skulle utgöra beståndsdelar i en fackförening? Och apropå just det, varför inte i någon mån åtminstone lite försöka slimma takten i Din verbala produktframställan?

Gräsrot, om någon vet

Gräsrot, om någon vet skillnaden på ett politiskt parti och facket är jag absolut rätt person, har suttit som medlem i facket och därtill ombudsman. inom politiken. Döm ingen innan du vet något om verkligheten Dessutom angående VD.ns uttalande såg inga andra Producenter som har satt ut sina namn på hans insändare.

Sidor

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare