Valvaka 2019

Publicerad 17 september 2019 kl. 22:06

Applåd till stadsarkitektkontoret

Nu vill vi i Ålands Framtid applådera stadsarkitektkontoret för att våra förslag redan nu börjar ge avtryck. Det ger oss förhoppningar om att våra andra förslag också kan vara till nytta och kommer att genomföras.

Vad är då Ålands Framtids andra förslag?

Bland annat vill vi att Ömsen ska få bygga ett nytt åttavåningshus med många bostäder på Boreniuska tomten, så folk kan bo i centrum. Tänk er en taktrestaurang högst upp, wow, vilken utsikt det blir!

Tänk om vi sedan kan få en del av Torggatan inglasad med salutorg, där åländska produkter kan säljas direkt till konsumenter året runt och att de boende kan ta sig ner till ett inglasat centrum, vilket lyft för äldre och rörelsehindrade att ha all service utanför dörren.

Detta kommer också att bli en ny samlingsplats för Mariehamnarna och dess besökare.

Kan vi också få Strandpromenaden, som är inritad vid östra utfarten förverkligad inom rimlig tid vore det underbart, Belys lindallén under hösten och vinterns mörkaste timmar, Utsmycka hamnterminalens skyways med porträtt av kända ålänningar och deras prestationer under parollen ”Välkommen till mitt Åland”.

Vi ser fram emot att tillsammans med stadsarkitektkontoret och våra väljares stöd göra Mariehamn till en trevligare stad efter höstens val alternativt

Pelle Hägglund

Jenny Sindén

Gunnar Granlund

Rolf Granlund

Jesper Sindén

Ove Andersson

Jonny Landström

Ålands Framtid

Mariehamn

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Jag tror Göte Winé gjorde misstaget att skriva av sig när han var som mest upprörd. Hade han läst om första stycket i min insändare hade han kanske sansat sig.

Som en god vän till mig sade: ”Politikerna borde fokusera på politiken och konkreta förslag i stället för att bara hugga och leta fel på varandra”. Så kände jag precis när jag såg debatten från Alandica.

Vad du kan förvänta dig av mig som lagtingsledamot:

• Jag vill jobba för ett åländskt kulturinstitut som inkluderar musik, dans, teater, konst och ett kulturcentrum som stödjer föreningslivet och skärgården.

Högljudd kritik har ofta riktats mot stadsplaneringen. Ingenting händer sägs det. Den kritiken kommer alltmer på skam. Det händer mycket och bra saker i staden.

Hej ålänningar! Jag kommer inte till er med en storstadsmänniskas arroganta attityd att ålänningar är få och små.

Ett fortsatt vitalt näringsliv kräver att vi vänder

blicken framåt.Milton Friedmans ideologi om att företagens enda moraliska skyldighet är att generera värde åt aktieägarna är död.

Svinryggens deponi Ab söker förnyat miljötillstånd för anläggningarna vid Svinryggen, eftersom miljötillståndet från 2005 ställer tillståndsvillkor, bland annat för behandling av lakvatten, vilka ännu inte har verkställts.

Barn i bild

Fler insändare