Publicerad 17 september 2019 kl. 22:06

Applåd till stadsarkitektkontoret

Nu vill vi i Ålands Framtid applådera stadsarkitektkontoret för att våra förslag redan nu börjar ge avtryck. Det ger oss förhoppningar om att våra andra förslag också kan vara till nytta och kommer att genomföras.

Vad är då Ålands Framtids andra förslag?

Bland annat vill vi att Ömsen ska få bygga ett nytt åttavåningshus med många bostäder på Boreniuska tomten, så folk kan bo i centrum. Tänk er en taktrestaurang högst upp, wow, vilken utsikt det blir!

Tänk om vi sedan kan få en del av Torggatan inglasad med salutorg, där åländska produkter kan säljas direkt till konsumenter året runt och att de boende kan ta sig ner till ett inglasat centrum, vilket lyft för äldre och rörelsehindrade att ha all service utanför dörren.

Detta kommer också att bli en ny samlingsplats för Mariehamnarna och dess besökare.

Kan vi också få Strandpromenaden, som är inritad vid östra utfarten förverkligad inom rimlig tid vore det underbart, Belys lindallén under hösten och vinterns mörkaste timmar, Utsmycka hamnterminalens skyways med porträtt av kända ålänningar och deras prestationer under parollen ”Välkommen till mitt Åland”.

Vi ser fram emot att tillsammans med stadsarkitektkontoret och våra väljares stöd göra Mariehamn till en trevligare stad efter höstens val alternativt

Pelle Hägglund

Jenny Sindén

Gunnar Granlund

Rolf Granlund

Jesper Sindén

Ove Andersson

Jonny Landström

Ålands Framtid

Mariehamn

Angående Anders Anderssons insändare den 21 januari:

I finsk massmedia skrivs det om föreningen som Viking Lines aktieägare bildat. En sådan förening är ett bra initiativ för att hjälpa rederiet.

I tisdagens Ålandstidningen skriver Sture Åström, sekreterare i ett nätverk som kallar sig Klimatsans, om klimatet och hänvisar till 15 av världens främsta forskare, utan att nämna vilka, inom vilka områden de är verksamma, eller på vilka grunder

Barbro Sundback (S) går till angrepp och anklagar mig som gruppledare för De obundna i Mariehamn för att inte hålla de politiska överenskommelserna. Mig veterligen har nog inte jag gjort något övertramp.

Gruppledare Barbro Sundback (S) ger sig på de andra gruppledarna i Mariehamns fullmäktige för att vi uppfattar Mariehamns-sossarnas begränsade urval när det gäller att besätta de viktigaste makt- och ansvarsposterna i Mariehamn som problematiskt i

När jag var sex år låg jag för första gången på sjukhus. På den tiden fick inte föräldrar vara med på samma sätt som i dag, så jag minns att jag var väldigt ledsen.

Det är stadens ansvar att se till att vi mariehamnare trivs och har det bra. Efter att Röde Orms gratisbussar slutade har staden blivit mindre trivsam.

För några veckor sedan höll stadens kultur- och fritidsnämnd ett informationstillfälle kring konverteringen av WHA:s gräsunderlag till konstgräs. Härvid framkom det att så kallat SBR-granulat ska användas som fyllnadsmaterial.

Moderata gruppledaren Roger Jansson bekymrar sig än en gång för maktobalans och maktkoncentration, utgående från det faktum att jag kommer att sitta i stadsstyrelsen och förhoppningsvis (i skrivande stund är nämnderna inte utsedda) i socialnämnden

Det är med förvåning jag läser i Ålandstidningen den 15.1 att Anders Holmberg (Ob) och Ingrid Zetterman (Lib) har kritik mot att Mariehamns socialdemokrater föreslår Nina Fellman (S) som både ledamot av stadsstyrelsen och socialnämnden.

Nyss hemkommen från en längre resa ser jag att Marcus Måtar inte straffas för sin fängelsedom. Väldigt märkligt. Eller kanske inte.

Kommentar till ledaren den 16 januari 2020.

Klimatförändringarna anges som orsak till de omfattande skogsbränderna som härjar och har härjat i Australien.

Angående ledaren den 7 januari:

Barn i bild

Fler insändare