Publicerad 21 maj 2019 kl. 22:06

Breda nätverk gynnar Åland

Kommentarer (15 st)

Bäste herr Holmblad, klassar

Bäste herr Holmblad, klassar du alla individer som ej omfattar de rödas agerande o tankar att vara tillhörande missnöjespartiet? Då är det sannerligen illa ställt. Till all tur har vi ännu demokrati och yttrandefrihet här i norden. Så till dig Leif, respektera andras åsikter, du får gärna fortsätta dina smått fanatiska hyllningar av Gunell o den röda ideologin. Kram!

Buntan, du, läs kommentarerna

Buntan, du, läs kommentarerna bara negativt om Camilla och SDP. Har vi inte som Socialdemokrater yttrande frihet, eller gäller det bara dom borgliga. och gnällspikar som ni gör. Ständiga klagomål. Finns tydligen inget positivt i era insändare. Jag kan upprepa bilda ett missnöjes parti med dom flesta insändare här och se om ni Lyckas. Jag respekterar Ålänningars åsikter fullt ut. Men inte era åsikter.

Gunell säljer ut Ålands

Gunell säljer ut Ålands möjlighet att få gehör i Eu frågor till de Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, SDP med syfte att öka socialisternas inflytande över Åland. Tänk på det alla ni med borgerliga värderingar som röstar på Gunell för att hon är en trevlig person.

Sidor

Jag blev lite häpen över tidningen Ålands ledare i lördags.

Finland och Sverige tillämpar båda ett system med farledsavgifter för sjöfarten. Det betyder att de handelsfartyg som trafikerar i farlederna betalar en avgift till staten för att göra så.

Vid flera tillfällen har Viking Lines ankomsttider uppgetts felaktigt på Ålandstidningens sistasida, jämfört med tidsangivelser som uppgetts av Viking Line vid bokning.

I en replik till ledaren skriver Nina Fellman (S): ”Landskapet har inga skulder.”

Detta är en myt, som man nu och då framför. Replikerade för något år sedan även dåvarande finansministern då han framförde detta.

Inbrott, egendomsbrott och vandalisering, var och varannan dag just nu på Åland. Dessutom fortsätter drogerna att flöda fritt runt om på vår ö.

Vår nuvarande landskapsregering har inte bara försämrat kommunernas ekonomi (ändrade landskapsandelar), skapat en stor osäkerhet i kommunernan (kommunsammanslagnings förslagen), lagt fram stora lagframställningar med alldeles för korta remisstider

Apropå minister Fellmans inlägg i Ålandstidningen den 14.6.

Sommaren står för dörren och därmed går startskottet för betydligt mer alkohol vid fler tillfällen än under det mörka halvåret!

Körde i dag tolv kilometer och en färja för bankärenden i Brändöby och vad fick jag o många andra se? Jo, en lapp på dörren där det står att banken är stängd i flera dagar. Råkar ha konto där men inte länge till.

De libertarianska ledarna fortsätter på Ålandstidningens ledarsida. Kaj Grüssner företräder samma ifrågasättande av välfärdstaten som tidigare Daniel Dahlén (6 maj) och Henrik Herlin (8 maj). 

Den ton som tidningen Ålands ledarsida tagit, senast med gästskribenten Kaj Grüssner vid pennan, visar en nästan aggressiv likgiltighet för människors liv, för de samhällsekonomiska konsekvenserna av utanförskap o

När jag började som kommunsekreterare i Saltvik år 1982 var vi tre heltidsanställda på kommunkansliet. En kommunsekreterare, en byråsekreterare och en kommuntekniker.

Fråga till ansvarig myndighet: Tänker ni börja vakna och agera då det sker inbrott i princip varje natt och många företagare och medborgare är oroliga för sin säkerhet och egendom?

Barn i bild

Fler insändare