Publicerad 20 mars 2019 kl. 22:03

Dålig idé att samarbeta ett för radikalt parti

Kommentarer (51 st)

Moderaterna har helt gått upp

Moderaterna har helt gått upp i socialdemokraterna.Kanske är det partiledarens fel .Hon är osynlig och visar ej i handling att moderaterna skall vara ett borgerligt parti.Ett parti som hyser en vänsterextremist måste väl anses radikalt ? Eller hur Holmberg- Jansson.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

Hoppsan nu kunde vi inte

Hoppsan nu kunde vi inte välja i höst..... och sätter oss i famnen i 4 år till på S. Men oj vad vi kommer att få igenom moderat politik tillsammans med S....Se bara i Mariehamn vad den moderata politiken flödar smärtfritt i samarbetet med S. Hört liknande ord i Sverige? Där L och C nu kommer att få igenom liberal politik med S... väljarnas dom är hård

Den stora frågan är vem man

Den stora frågan är vem man skall rösta på i Mariehamn då alla partier inhyser Sossar. Det styrande matriarkatet Centerns Erica S, Liberalernas Ingríd J ingår ju alla i det feministiska initiativet som sjunger internationalens lov. Tack och lov finns det några mindre partier kvar.

Frågan om vilka partier som

Frågan om vilka partier som kan tänka sig att regera med S måste ställas till alla partier och tills den besvaras. M har nu sagt att de är mycket tillfreds att sitta i en regering med S och att de inte alls har problem med att förhandla bort borgerliga värderingar och införa socialism bara de får igenom kommunreformen. Ja vad skall man säga förutom tack för informationen. Den är mycket värd inför valet

Tulo, var vid gott mod, för

Tulo, var vid gott mod, för nu torde nog envar som tar avstånd från socialistiska strömningar överhuvudtaget – särskilt sådana i lönndom – ha orsak att se framtiden an med tillförsikt. Här påvisas ju, tack och lov, en klar och tydlig erinran om att MSÅ-partiet som sådant nu tycks ha fått nog av att verka som stödhjul för tillsynes sossars och liberalers gemensamma ideologi. Och vad kan mer än det välkomnas av var och en ålänning som ingenting har till övers för något som egentligen mycket tydligt påminner om fornsovjetisk planekonomi? Tack alla Ni som fick Er ordförande, Annette Holmberg-Jansson, att ta till pennan i detta högaktuella – och för Ålands särart högst nödvändiga – ärende! Och att denna hennes insändare dessutom inte ens gärna torde kunna missförstås, det gör ju inte saken sämre, precis.

Sidor

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare