Publicerad 20 mars 2019 kl. 22:03

Dålig idé att samarbeta ett för radikalt parti

Kommentarer (51 st)

Moderaterna har helt gått upp

Moderaterna har helt gått upp i socialdemokraterna.Kanske är det partiledarens fel .Hon är osynlig och visar ej i handling att moderaterna skall vara ett borgerligt parti.Ett parti som hyser en vänsterextremist måste väl anses radikalt ? Eller hur Holmberg- Jansson.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

Hoppsan nu kunde vi inte

Hoppsan nu kunde vi inte välja i höst..... och sätter oss i famnen i 4 år till på S. Men oj vad vi kommer att få igenom moderat politik tillsammans med S....Se bara i Mariehamn vad den moderata politiken flödar smärtfritt i samarbetet med S. Hört liknande ord i Sverige? Där L och C nu kommer att få igenom liberal politik med S... väljarnas dom är hård

Den stora frågan är vem man

Den stora frågan är vem man skall rösta på i Mariehamn då alla partier inhyser Sossar. Det styrande matriarkatet Centerns Erica S, Liberalernas Ingríd J ingår ju alla i det feministiska initiativet som sjunger internationalens lov. Tack och lov finns det några mindre partier kvar.

Frågan om vilka partier som

Frågan om vilka partier som kan tänka sig att regera med S måste ställas till alla partier och tills den besvaras. M har nu sagt att de är mycket tillfreds att sitta i en regering med S och att de inte alls har problem med att förhandla bort borgerliga värderingar och införa socialism bara de får igenom kommunreformen. Ja vad skall man säga förutom tack för informationen. Den är mycket värd inför valet

Tulo, var vid gott mod, för

Tulo, var vid gott mod, för nu torde nog envar som tar avstånd från socialistiska strömningar överhuvudtaget – särskilt sådana i lönndom – ha orsak att se framtiden an med tillförsikt. Här påvisas ju, tack och lov, en klar och tydlig erinran om att MSÅ-partiet som sådant nu tycks ha fått nog av att verka som stödhjul för tillsynes sossars och liberalers gemensamma ideologi. Och vad kan mer än det välkomnas av var och en ålänning som ingenting har till övers för något som egentligen mycket tydligt påminner om fornsovjetisk planekonomi? Tack alla Ni som fick Er ordförande, Annette Holmberg-Jansson, att ta till pennan i detta högaktuella – och för Ålands särart högst nödvändiga – ärende! Och att denna hennes insändare dessutom inte ens gärna torde kunna missförstås, det gör ju inte saken sämre, precis.

Sidor

Kritiken mot kommunreformen har varit hård ända sedan arbetet påbörjats. Denna kritik har ofta varit långt ifrån konstruktiv och upprepade gånger har reformen målats upp som domedagen för den kommunala demokratin.

Ålands framtids ordförande säger att hon inte tycker regeringen har gjort tillräckligt för ensamförsörjande.

Jag skulle vilja ställa en fråga till Mariehamns Energi. I prislistan normalförbrukare på hemsidan anges dels överföringsavgift på 3,65 c/kWh och dels elavgift på 3,81 c/kWh, vardera utan moms.

Våra courtagenivåer för näthandel är volymstyrda och varierar för ägarkunder från 0,05 till 0,18 procent. Vid mindre affärer finns en minimiavgift som är mellan 3-8 euro.

Mosse Wallén efterfrågar de åländska bankernas handelsavgifter för Rederi Ab Eckerö och Viking Line Abp. Frågorna beskriver bland annat noll courtage hos Swedbank och väldigt låga avgifter hos näthandelsbolagen Avanza och Nordnet.

Dimensioneringen av hälso- och sjukvårdspersonalen och vårdens kvalitet vid effektiverade serviceboenden (ESB) måste stadgas i lag.

Min uppfattning är att det totala kostnadstrycket på bankkunder är högre i Sverige än här på Åland och i Finland, vilket jag baserar på att svenska banker har klart högre lönsamhet än vad finska banker har.

Åland är rikt brukar det heta. Vi tjänar mer än finländarna överlag, och vår sysselsättningsgrad gör närregionerna gröna av avund.

Vårt spelbolag ger miljoner till föreningar som producerar kultur och social service.

Om man inte riktigt tror på skärgårdens möjligheter att vara en del av den åländska framtiden, då ska man bygga en bro för 27 miljoner euro och köpa en ny färja för 47 miljoner euro.

Så har kallelsen till Viking Lines bolagsstämma kommit ut. Trots kritik från aktieägare och media på Åland och i riket gällande de svaga resultaten och hög medelålder väljer styrelsen att omvälja sig själva.

I onsdags fastställdes valresultatet och den nya riksdagen tillträdde formellt. Det är en kort startsträcka där erfarenhet och rutin är viktiga styrkor vid sidan av röstetalen. Redan har spekulationerna kring nästa regering kommit i gång.

I en insändare kritiserar Ålands framtid genom dess ordförande landskapsregeringens arbete mot ekonomisk utsatthet.

Måndagens pangnyhet för småsparare i Sverige var Swedbanks meddelande om att banken slopar sina courtageavgifter vid aktiehandel.

I klartext innebär det att bankens kunder får handla aktier gratis.

Barn i bild

Fler insändare