Publicerad 20 augusti 2019 kl. 22:03

Dålig upphandling av Föglötrafiken

Anbudshandlingarna reglerar vem som har rätt att medverka. Detta gällde för anbuden på Föglötrafiken:

• Erfarenhet av trafik fem år med färjor om minst 300 ton dödvikt. Exempelvis ms Alfågeln är 300 ton.

• Handlingarna enbart på svenska. Engelska tillåts inte. Man kan genast konstatera att endast statliga rederiet Finnferries kan ge anbud.

• Reservfärja krävs som ska vara parkerad under 15 år. Enligt handlingarna planeras dockning var femte år.

Vid samtal med Trafikavdelningen sades att detta blir dyrt då det inte finns konkurrens. Svaret: Vi har egna beräkningar och kan avbryta om anbudet är för högt. Svaret om reservfärjan var att det var ett ”politiskt beslut”

När Skarven planerades framhöll kommunen och lagtingsman Sundblom följande:

• Tidtabell 30 minuter.

• Snabb lastning och lossning.

• Hiss till salong med kafeteria som skulle vara handikappanpassad.

• Slutet bildäck, det vill säga inget saltvatten på bilarna längre eller igensnöade och -isade bilar.

Den planerade färjan erbjuder endast snabb lossning och lastning.

Överfarten blir nu 10 minuter kortare, det vill säga 20 minuter, men samma komfort som med ms Föglö 1957.

Man frågar sig: Vad får landskapet i utbyte då man nu berikar Finnferries?

Rekommenderar att revisorerna genast granskar upphandlingen med en sakkunnig sjöfartsexpert.

”Byråkrat”

Under de senaste dagarna har två insändarskribenter tagit upp läxor och föreslagit ett avskaffande.

Barn till föräldrar som högläser för sina barn när de är små får ett mycket bättre ordförråd än barn vars föräldrar inte högläser för sina barn.

Annett Jansson, vi har svårt att utläsa syftet med din insändare den 11.2 och förstår heller inte vad det du skriver har att göra med dagiset Söderhagen, vilket vi dock förstår att är dagiset du menar i din text.

Rauli Lehtinen (RL) ser klimatförändringarna som ”det absolut största hotet mot mänskligheten”. Därför är det glädjande att temat får plats på insändarsidan.

Utvecklingen av ett samhälle börjar i våra attityder; vilken utgångspunkt vi har när vi ser på våra egna möjligheter att åstadkomma något bra för Åland.

I veckan släpptes den senaste prognosen för den ekonomiska utvecklingen i EU.

De obundna politikerna Bert Häggblom och Marcus Måtar processar på arbetstid mot landskapet – samtidigt som de sitter i landskapets lagstiftande församling! Det skulle knappast fungera i Sveriges eller Finlands riksdag.

Vi är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Den lagstiftande (riksdag/regering), den dömande (oberoende domstolar) och den granskande makten (media), är tre mycket viktiga grundbultar i vår demokrati.

För det första, om man har riktade påståenden mot skärgårdsbor och andra kraftfulla åsikter ska man nog ha modet att underteckna med eget namn, annars bryr sig ingen.

Redan 2009 föreslog jag i en motion på Centerns julstämma ett offentligt sektoriellt samarbete på Åland. Inga kommunsammanslagningar behövs för det, eller ens en tunnel till Föglö. Det räcker med samarbete.

Ett ben i politiskt beslutsfattande och ett i näringslivet, är ingen lätt balansgång. Media och allmänheten synar de två rollerna och är känsliga för övertramp.

Ålands lagting säger i dag fredag ja till en förnyelse av det ekonomiska systemet och en höjd klumpsumma.

I flera länder uppmärksammas den här veckan barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Detta är något som vi också vill uppmärksamma här på Åland.

Barn i bild

Fler insändare