Publicerad 17 oktober 2019 kl. 21:57

Det behövs nytt ledarskap i politiken

Tack för att du väljer Ålandstidningen!
I oroliga tider är det extra viktigt med pålitlig journalistik. Artiklar som innehåller samhällsviktig information om coronakrisen är därför öppna för alla på vår sajt.

Ungdomsrörelsen växer. De letar efter nya slags politiker.

De är inte intresserade av opinionssiffror, utan vilken politik partierna driver. De orkar inte höra att någon annan borde göra något, utan vad vi ska göra här och nu. De är helt trötta på snacket om vem som inte gjort något för fyra år sedan eller vilken politiker som sa något fult till någon annan. De fattar överhuvudtaget inte varför politiker inte röstar för andra politikers intressanta förslag bara för att de tillhör ett annat parti.

Politik ska handla om att bygga ett bättre samhälle. Vi måste därför gå igenom utmaning för utmaning för att hitta de allra bästa lösningarna för hur vi blir fossilfria, hur skolan ska förebygga psykisk ohälsa, hur jordbruket ska bli giftfritt, hur alla ska få rätt till likvärdig service, hur kollektivtrafiken ska utvecklas och hur skärgården ska kunna känna framtidshopp.

Hållbart initiativ har lyft blicken. Vi har lagt fram förslag som inte funnits tidigare. Men vi inser också att vi behöver samarbeta med andra framåtsyftande partier för att skapa ännu bättre åtgärder.

Framtiden kräver ett helt nytt ledarskap.

Simon Holmström (HI)

Tack Hanna för svaret på min insändare fast att det, som du skrev inte är en inbjudan till debatt. Låt mig ändå komma med några synpunkter.

Det brukar sägas att det är som mörkast innan det ljusnar. I våras var det onekligen mörkt för åländsk sjöfart.

För många av oss har den senaste tidens påtvingade isolering inneburit en exceptionell omständighet. Men för andra hör social isolering och ensamhet till vardagen. Närmare bestämt en tiondel av Finlands befolkning upplever fortgående ensamhet.

Jag önskar att alla skulle ta sig tid att lyssna på Sommar i P1 den 9 juli då Eveline Jacobson som är intensivvårdssjuksköterska berättar om sin avdelning på Mälarsjukhuset i Eskilstuna så som den såg ut innan och under pandemin med covid-19.

En läsare ställer på insändarplats frågor om löparbanorna på WHA.

Jag tycker de flesta i Sverige är ganska usla på att hålla avstånd, men det är nog till och med värre här på Åland. Folk går ju omkring precis som vanligt och ställer sig precis bakom en i kön.

Redaktör Jonas Bladh ställer en relevant fråga om vem som egentligen bestämmer i Mariehamn med anledning av infrastrukturnämndens beslut att anslå 300.000 euro för att finansiera transport av tjärasfalt till behörig destruktionsanläggning.

Våra politiker har bestämt att WHA efter ombyggnaden ska ha två löparbanor. Nu är ombyggnaden klar och löparbanorna övermålade. Vet någon politiker eller tjänsteman vad som hänt? Tacksam för svar.

”Friidrottare”

Du som saboterat strömförsörjningen på Herrön natten mot onsdagen den 8.7 bör väl höra av dig utan påminnelse. Vi vet vem du är!

Tråkigt att höra. Förstörda kylvaror bör ersättas om du har någon känsla i kroppen.

Diskussionen om den åländska valundersökningen som utfördes som en del av den finlandssvenska Barometern har gått varm sedan resultaten publicerades för en vecka sedan. Det är välkommet, publikationer av den här typen ska väcka debatt!

Om jag vore ett vildbi, skulle jag inte ta in på närmaste billiga insekthotellkedja.

Hacke hackspett har hittat en fin födkrok genom att med sin spetsiga näbb och 10-15 centimeter långa klibbiga tunga äta upp alla hotellgäster.

Försök till svar till René Janetzko:

Allt för många offentliga kommentarer gällande de prognoser för tiden efter krisen som hittills framförts av finska ministrar betonar behovet av att återbygga de offentliga finansernas ”hållbarhet”.

Barn i bild

Fler insändare