Publicerad 17 oktober 2019 kl. 21:57

Det behövs nytt ledarskap i politiken

Ungdomsrörelsen växer. De letar efter nya slags politiker.

De är inte intresserade av opinionssiffror, utan vilken politik partierna driver. De orkar inte höra att någon annan borde göra något, utan vad vi ska göra här och nu. De är helt trötta på snacket om vem som inte gjort något för fyra år sedan eller vilken politiker som sa något fult till någon annan. De fattar överhuvudtaget inte varför politiker inte röstar för andra politikers intressanta förslag bara för att de tillhör ett annat parti.

Politik ska handla om att bygga ett bättre samhälle. Vi måste därför gå igenom utmaning för utmaning för att hitta de allra bästa lösningarna för hur vi blir fossilfria, hur skolan ska förebygga psykisk ohälsa, hur jordbruket ska bli giftfritt, hur alla ska få rätt till likvärdig service, hur kollektivtrafiken ska utvecklas och hur skärgården ska kunna känna framtidshopp.

Hållbart initiativ har lyft blicken. Vi har lagt fram förslag som inte funnits tidigare. Men vi inser också att vi behöver samarbeta med andra framåtsyftande partier för att skapa ännu bättre åtgärder.

Framtiden kräver ett helt nytt ledarskap.

Simon Holmström (HI)

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Barn i bild

Fler insändare