Valvaka 2019

Publicerad 10 juni 2019 kl. 22:00

Fartdårarnas lekstuga

Fråga till ansvarig myndighet!

Måste det till en trafikolycka med dödlig utgång innan ni vågar visa er på Ekstigen?

Ekstigen är en så kallad30-väg, men man skulle kunna tro att fri hastighet råder här. Speciellt på morgnarna. Det oaktat att vi har satt upp skylt som varnar för lekande barn. Det är dessutom skyltat 30 kilometer i timmen. Ändå tycks det vara 70 till 80 som är gällande idag.

Det är personbilar, skåpbilar, stora motorcyklar, små motorcyklar och trimmade mopeder på den begränsade 30-sträckanpå Västernäsvägens gång- och cykelbanor. Ofogetär så omfattande idag att vi har funderingar på om vi måste gå till ministeriet för inrikesärenden för att få slut eländet.

Korsningen Skillnadsgatan – Ålandsvägen är även ett ställe som borde övervakas lite mera.

Hur tänker myndigheten? Här råder obligatoriskt stopp på fordon som kommer västerifrån och österifrån, men icke!

”Hellre bortkommen och omkörd

än omkommen och bortkörd”

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Jag tror Göte Winé gjorde misstaget att skriva av sig när han var som mest upprörd. Hade han läst om första stycket i min insändare hade han kanske sansat sig.

Som en god vän till mig sade: ”Politikerna borde fokusera på politiken och konkreta förslag i stället för att bara hugga och leta fel på varandra”. Så kände jag precis när jag såg debatten från Alandica.

Vad du kan förvänta dig av mig som lagtingsledamot:

• Jag vill jobba för ett åländskt kulturinstitut som inkluderar musik, dans, teater, konst och ett kulturcentrum som stödjer föreningslivet och skärgården.

Högljudd kritik har ofta riktats mot stadsplaneringen. Ingenting händer sägs det. Den kritiken kommer alltmer på skam. Det händer mycket och bra saker i staden.

Hej ålänningar! Jag kommer inte till er med en storstadsmänniskas arroganta attityd att ålänningar är få och små.

Ett fortsatt vitalt näringsliv kräver att vi vänder

blicken framåt.Milton Friedmans ideologi om att företagens enda moraliska skyldighet är att generera värde åt aktieägarna är död.

Svinryggens deponi Ab söker förnyat miljötillstånd för anläggningarna vid Svinryggen, eftersom miljötillståndet från 2005 ställer tillståndsvillkor, bland annat för behandling av lakvatten, vilka ännu inte har verkställts.

Barn i bild

Fler insändare