Publicerad 17 juni 2019 kl. 22:00

Fellman ett hot mot det fria ordet

Kommentarer (9 st)

Kurage från Harry och Centern

Kurage från Harry och Centern men tragiskt att M tiger. Är Tage belagd med munkavle eller delar han Ninas uppfattning? Tage var trots allt en röstmagnet och det förpliktigar. Är Holmberg-Jansson uppdrag att bara vara glad och trevlig? Det brukar väl kallas målvakt. Att L tiger var bara väntat och frågan som måste besvaras innan valet. Kan M och L tänka sig att bilda regering med S efter höstens val? Vi är många som kräver ett svar på den frågan.

Stör nu inte Tage när man

Stör nu inte Tage när man jobbar för fullt med att få igenom borgerlig politik. Nästa stora reform som L föreslagit är trängselavgifter i Mariehamn som regeringspartierna ämnar införa 2020, dvs efter valet om S, L och M vinner valet. Det vill vi inte skall hända va. Centern bör få de borgerliga rösterna.

Det är inte säkert att (C)

Det är inte säkert att (C) vinner valet, då står vi inför kommunsammanslagningar och nya broar och försämrade landskapsandelar med påföljd att kommunalskatterna stiger. Lib vädrar morgonluft när centerns gamla röstmagneter lämnar politiken, och hoppas på att tillsammans med sossar och moderater vinna valet och få fortsätta att regera fyra år till. Minister Fellman gläds åt Nya Ålands "opinionsmätningar", därav hennes skrivklåda. Vi vet vad som väntar ålänningarna om ovanstående scenario uppstår.

Om M inte tydligt tar avstånd

Om M inte tydligt tar avstånd från att reagera med S kan flera av deras mandat ryka. De har inte den starkaste laguppställningen bland de sk röstmagneterna. Tage, Holmberg-Jansson och Valve personifierar samarbetet med S och det bör ligga dem till last. Ehn och Jörgen lär byta plats och röster så de tar ut varandra.

Då det efterlyses

Då det efterlyses ställningstaganden från moderater: I det fall jag får väljarnas förtroende så kommer jag att stöda en mitten/högerregering. Kommer inte att stöda en vänsterpolitik och tänker då särskilt på äganderätten och rätten att själv bestämma över sin egendom. Detta är ett absolut vallöfte. Den som vill följa mig kan följa mig på fb och Instagram. Där varvar jag politiska inlägg med privata. Brukar inte svara eller debattera mot anonyma inlägg så detta får bli ett undantag.

Jörgen Strand, det vi väljare

Jörgen Strand, det vi väljare begär är att moderatledningen går ut och talar om sin ståndpunkt vad gäller att sitta i en regering med sossarna. Tyvärr bestämmer inte du ensam, vilket säkert vore till gagn för moderaterna Vet att många har blivit oerhört besvikna på Tage Silander och hans tystnad. Hitills har moderaterna vänt kappan efter sossarna.Så förhoppningsvis kan man lita på dig .

För Tage är det viktigt att

För Tage är det viktigt att vara populär och omtyckt och sitta på makten till vilket pris som helst. Att man fått igenom mycket borgerlig politik i sitt samarbete med S är skitsnack och man skulle fått igenom minst lika mycket som oppositionsparti. Vissa tror att väljarna är stenkorkade och köper vilket skitsnack som helst och baksäten hit och dit. Dynga är vad det är.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Ansvariga för teknik- och sjöfartsutbildningar vid Högskolan på Åland lyfte i en gemensam insändare värdet av att behålla Mariehamns Energis avställda kraftvärmemotor för utbildningsprogrammen inom teknik.

Fredrika Fellman skrev en ledare i Nya Åland den 11 juli 2019 med rubriken: ”Den faktafrånvända tron och den nya missionen”.

”År 2030 ska de åländska vajerfärjorna vara utsläppsfria, det enligt hållbarhetsagendan som Ålands landskapsregering antagit.” (Ålandstidningen den 13 juli)

Läs och begrunda följande citat från denna tidnings gästledare den 16 juli:

Enligt en artikel i Svenska Yle har det i flera franska regioner under 2000-talet fötts fler barn som saknar armar, ibland även ben. Man har försökt hitta anledningen men inte kunnat finna något klart svar.

Dagens samhälle bygger på information, både för att bekräfta men också för att erhålla kunskap. Däremot så har utvecklingen inom just digitaliseringen på Åland gått långsamt men vi börjar se tendenser på att tempot ökar.

Gå ut i skogen. Se hur mycket bär och svamp det finns- och hur det grönskar! Temperaturen är lagom, regn har vi fått.

Om landskapsregeringen, lagtinget eller möjligen stadsstyrelsen diskuterat eventuella minnesmärken till självstyrelsens ära så har det gått mig obemärkt förbi.

För ett år sedan gick diskussionerna heta. Rubrikerna i såväl lokal som internationell media var ödesmättade. World Meterological Institute påvisade hur extremtemperaturer uppmättes på flera håll i världen och med dessa även extremhändelser.

Årets svala och fuktiga sommarväder gynnar fästingen. Det gäller därför att vara extra uppmärksam. I Finland har vi i dag två växande epidemier – TBE och borrelia som sprids av fästingar.

Den 1 juli tog Finland över EU:s roterande ordförandeskap. Under de kommande sex månaderna kommer Finland att sitta som ordförande i ministerrådets möten. Ordförandeskapet sker under en viktig tid.

Barn i bild

Fler insändare