Publicerad 10 september 2020 kl. 22:00

Inför 15-årsgräns för mopeler

Tack för att du väljer Ålandstidningen!
I oroliga tider är det extra viktigt med pålitlig journalistik. Artiklar som innehåller samhällsviktig information om coronakrisen är därför öppna för alla på vår sajt.

Tyvärr var det väntat på att någon skulle börja opponera sig om ”mopeler och kick boards”. Ove Andersson har visserligen helt rätt i insändaren 7 september att det bör till någon form av lag för att få framföra en mopel och även kickboard med elmotor, anser jag, och inför som för moped 15 års åldersgräns rakt av. Som 7-åring har du varken trafik kunskap eller koll på läget.

Jag innehar både mc- och bilkörkort sedan 1983 och har kört över hela Europa och andra länder även i vänster trafik, samt rundat jordklotet ett ex antal gånger som befäl till sjöss. Men då vore det väl fasiken om jag inte skulle få framföra en mopel från A till B utan att behöva ta ett certifikat bara för att några ynglingar skall förstöra nöjet med att fara fram som galningar. Enbart för att det sitter lata föräldrar hemma med noll koll på sina barn.

Mopelen är ett fantastiskt fordon för oss som använder det rätt och gör livet både enklare, billigare och roligare med att ta sig fram i staden en skön sommardag. Det är otroligt frustrerande att det finns föräldrar som fullständigt skiter i att deras ungar far runt som galningar på vägarna med ”mopeler och kickboards” utan trafikvett och konsekvens.

Har mött barn från cirka 7 år och uppåt på dylika ting under hela sommaren som är flera kvarter hemifrån och snurrar mitt i vägen. Till er föräldrar, vart f_n är ni? Kanske dags att ni vaknar upp innan någon av dem hamnar under en bil.

Med cykel avses ett fordon som har minst två hjul, pedaler eller vevanordningar och som saknar motor. Till cyklar hänförs också fordon som har en elmotor med en effekt på högst 250 W och kopplas ur funktionen senast när hastigheten stiger till 25 km/h.

Angående dyra och livsfarliga mopedbilar så är ”Epa-traktor” ett mycket säkrare alternativ gentemot mopedbilar dels är den byggd på en ram och tjock plåt som klarar en krock i trafiken.

När jag var sexton år tog jag ett traktorkort i Sverige och köpte en Volvo duett och fixade till en ”Epa-traktor”, som i dag kallas A-traktor som har en annan utväxling och gör enbart 30km/tim. Det gav mig inte bara ett intresse utan lärde mig meka och blev en bättre bilförare efter det.

Inför något liknande här med inbyggda deformations stolpar och höj hastigheten till 60km/tim så att de flyter in bättre i trafiken i stället för ett äggskal till mopedbil som är livsfarlig och kostar lika mycket som en bil.

Jens Boeving

Hur har Mise upphandlat transporterna inför det nya, hårt kritiserade sorterings-och tömningssystemet för hushållsavfall? I dagsläget delar fem entreprenörer på körningarna, två mindre åkare på Sottunga och Kökar inräknade.

Ge ÅMHM:s djurklinik Zoodiaken de resurser som de behöver för att klara av smådjursbehandlingar. Vi i Mariehamn behöver på nära håll en sådan. Kliniken i Östernäs är bara en förstahjälpstation.

Majoriteten (Lib, S och HI) i stadsstyrelsens förslag till formulering (1*) av A- och B-märkta byggnader i den kommande delgeneralen, kommer att få betydande konsekvenser.

Alla känner till att vi har en coronapandemi som vi måste stå enade och kämpa emot så att den inte bryter ner vår välfärd och skapar en ekonomisk nedåtgående spiral och lågkonjunktur av sällan skådat slag.

I våras konstaterade regeringen tillsammans med republikens president att undantagstillstånd råder i Finland. Undantagstillstånd hade inte varit i kraft i Finland sedan kriget.

Åland är fantastiskt även i Corona tider, men; jag saknar en plats där jag kan finna den senaste myndighetsinformation om statusen för Covid pandemin på Åland.

Med glädje ser jag att Mariehamnsstad vill göra ett nytt försök med ungdomsråd. Ungdomsråd är en av många metoder att stärka ungas möjligheter att påverka.

Vi har världens bästa lärare och om beslutsfattarna vill, även världens bästa skola. Att satsa på skolan är väl investerade pengar. Utbildning främjar kommunens och landskapets livskraft.

Långdansen går vidare. Det hela leds och sköts långt av förvaltningen. Fullmäktige har tydligen blivit avhakat. Den vägkost och de riktlinjer fullmäktige beslutade om vid mötet 25.2 har inte behandlats på det sätt som sägs i protokollet.

Ett stort tack till Kim Hanssons insiktsfulla insändare i torsdagens tidning om att våra skolungdomar inte behöver ytterligare ett tvång genom en förlängd läroplikt.

Efter veckor av nya massiva protester och uppmaningar från invånare i Mariehamn, Jomala, Lumparland och Hammarland och krav på att gå ur Mise, så fick vi läsa, att styrelsen nu försöker göra något.

Det är viktiga frågor som har lyfts upp på insändarspalterna i samband med att en förlängd läroplikt nu införs i Finland från och med hösten 2021.

De som går ut en finländsk grundskola år 2021 blir de första som har läroplikt tills de är 18 år gamla eller har tagit en examen från andra stadiet, enligt riksregeringens förslag. Detta kostar 22 miljoner euro första året.

Barn i bild

Fler insändare