Publicerad 14 februari 2019 kl. 22:00

Katthjälpens siffror går inte ihop

Kommentarer (1 st)

Kära Kattvän !

Kära Kattvän ! Vill börja med att förklara min syn på Katthjälpens organisatio och verksamhet. Katthjälpen är en Ideell organisation, och det betyder att de som jobbar inte får någon lön och inte göra någon ekonomisk vinst. Alla donationer och bidrag skall användas i verksamheten. Hur donationerna fördelas är Katthjälpens sak att sköta. De som donerar frågar inte om det är en vuxen eller kattunge som just får den maten. Jag litar på att fördelningen går till de djur som mest behöver det just den dagen. Om du själv tycker att fördelningen är fel så skulle jag uppmana dig att själv gå med som frivillig och hjälpa till för att lägga fokus på de vuxna katterna. Eftersom du verkar vara insatt i kattfrågor. Att räkna Katthjälpens arbete i % räddar inte liv. Kära Kattvän. Stig fram och ha en ärlig och saklig diskusion med organisationen. Att inte våga stå upp med sitt eget namn,ska man inte heller gå ut och kommentera samt starta debat med personer som lägger sin själ och tid i att jobba ideellt. En ideell organisation kan underteckna med namn eftersom det inte är en avlönad förening. Och alla som är med i Katthjälpen är enskilda privatpersoner. Marja Rosenqvist

Vi moderater tror det är viktigt att driva en tydlig och långsiktig linje som håller över flera mandatperioder. Efter valet 2015 sökte vi regeringspartners att bygga moderat politik med.

Finland är känt för sitt välfungerande utbildningssystem och uppnår fina resultat i såväl PISA- (fokus på grundläggande utbildning) som i PIACC- (fokus på vuxnas färdigheter) evalueringarna.

Efter att ha deltagit i alla seminarier och sammankomster om fördelarna med en kommunsammanslagning, så har jag efter gårdagens (19 mars) möte i Godby högstadieskola definitivt kommit underfund med att jag har rätt.

Den 23 mars 1962 undertecknades Helsingforsavtalet som är grunddokumentet för det nordiska samarbetet. Ett av de mest påtagliga beslut för oss ålänningar är passunionen inom Norden, som de flesta av oss tar för givet.

Pensionärernas problem är av fyra slag: Ekonomi, hälsa, boende och ensamhet.

Hela tiden talas det om problemet med den åldrande befolkningen, men ingen talar om problemet med den unga generationen.

Det var en fråga jag fick via sociala medier natten till i fredags. Avsändaren hade studerat Säpos rapport för 2018.

Det är helt rätt när redaktör Daniel Dahlén skriver att Jessy Eckerman är en framtidskvinna med kompetens och engagemang. Det är också sant att Jessys kandidatur till riksdagsvalet var en insats för demokratin.

Jonas Bladh skrev en intressant ledare om kommande val till Europaparlamentet. Jonas tes är att alla förlorar! Det tror inte jag.

Man måste kunna säga när någon har gjort något bra.

Fredagen den 15 mars var en stor dag för världen då cirka 1,5 miljoner klimatstrejkare tog till gatorna. Budskapet är klart och tydligt: Det krävs en total samhällsförvandling för att vi ska klara av klimat- och miljöutmaningen.

Det urbana samhället alstrar hela tiden olika ljud som vi människor, på grund av att vi inte kan stänga av våra öron, tvingas leva med.

Stadsarkitekt Sirkka Wegelius klargör sin åsikt om stadskärnans planering och utveckling.

Barn i bild

Fler insändare