Publicerad 23 augusti 2019 kl. 22:03

Kvinnliga kandidater ger pengar till partiet

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Jag kan absolut hålla med om att ÅF gjorde rätt. De är ett litet parti som är i stort behov av kvinnliga kandidater. Inte kanske främst för kvinnornas intresse eller åsikt men för pengarna.

Lyckas man med bedriften att ställa upp en jämnställd lista så blir man givetvis premierad. Spelar inte så stor roll vem det är (vilket det inte heller ska göra).

Dock spelar könet en väldigt stor roll. Könet ger pengar, man mutar alltså partierna att ta in kvinnor. Visst finns det kanske något parti som inte har problem att få tag i kvinnor men generellt är det ett problem så stort att det måste premieras med medel.

Som sagt, att ÅF ”petade” mig är jag okej med, jag gav dem inget val.

Jag är inte emot jämställdhet. Som uppfostrare av tre döttrar och två söner skulle det väl vara märkligt om jag tyckte att döttrarna var mindre värda.

Jämställdhet för mig betyder ”på lika villkor”, inte att man kan ropa antifeminist för att få igång mobben om man är missnöjd.

Jag är frispråkig och jag verkar ha fått en ganska stor skara med mig som stöd på det tåget. Det är jag evigt tacksam för. Många tycker att jag blivit fult behandlad och jag kan delvis hålla med.

Vad hände när Igge Holmberg kallade prinsessbarnet för parasit?

Vad hände när Nina Fellman kallade Stephan Toivinen för rasist?

Vad hände när Runar Karlsson visade sin 'sneda' kvinnosyn?

Vad hände när Tony Asumaa visade sin syn på klimatet?

Vad hände med mig när jag nämnde tokkärring och feminism i samma stycke?

Inget, innan en kvinna lyfte det och tyckte det var hemskt.

Med det sagt så vill jag härmed meddela att jag står för vartenda ord jag skriver och jag kommer fortsätta att vara ärlig. Jag kommer även att ställa upp i höstens lagtingsval.

Sam ”Knatte” Palén

lagtingskandidat

Landskapsregeringen tog ett nödvändigt beslut genom att säga upp avtalet gällande elhybridfärjan. Jag har ofta fått frågan varför jag är emot kortruttssatsningen.

Föreningen Rädda Lumparns styrelse har i en insändare 28.2 framfört sig arbeta för att ”öka kunskap och intresse för lokalt vattenskyddsarbete”.

Ett varmt tack till Gerry Allgode som visar stor kunskap ochomtanke om oss ålänningar genom sitt engagemang mot utbyggnaden av 5G-nätet.

Mariehamns energi är den enda kvarvarande landbaserade verksamheten på Åland som i dagsläget fortfarande nyttjar tjockolja.

Rädda Barnen har som barnrättsorganisation fokus på barn och särskilt på de mest utsatta barnen i vårt samhälle.

Ett genmäle till insändaren ”Bättre kan ni, Lumparns vänner!” (27.2).

Efter fem år av intensivt arbete var det äntligen dags för stadsfullmäktige att diskutera ett förslag till ny delgeneralplan för stadens centrum. Förslaget återremitterades av stadsfullmäktige till stadsstyrelsen.

Svar på infrastrukturminister Christian Wikströms ”5G-insändare” (27.2).

”Att tillåta utbyggnad av 5G-nät på Åland skapar förutsättningar för etablering av nya företag som behöver en digital infrastruktur”.

Ålandstidningens chefredaktör Daniel Dahlén inleder i ledaren den 24 januari en debatt med anledning av bland annat Hammarlands kommuns investeringar i bostadsområden.

Man satsar mycket tid och resurser på att locka folk till Åland. Massiva reklamkampanjer för att locka hit behörig personal och fackkunskap. Vi behöver kompetens, vi behöver utveckling och vi behöver arbetskraften och inflyttningen.

Regeringen Sanna Marin inför förlängd läroplikt för att säkerställa att alla unga upp till 18 år får en gymnasial utbildning.

Med anledning av nyhetsrapportering om valet i Iran och den nyligen förda debatten på Åland om vissa lagtingsledamöters lämplighet för sina uppdrag så kan man ställa sig frågan om det behövs ett väktarråd även på Åland.

En raket i postlåda, ett hot mot en skola, stökiga ungdomar i ett centrum, ungas användande av droger, självdestruktivitet, skärm- och spelberoende, listan kan göras lång.

Barn i bild

Fler insändare