Publicerad 21 maj 2019 kl. 22:06

Lycka till i finalen på Island

Om ett par veckor åker den åländska truppen till Reykjavik för att försvara Ålands färger i finalen i EMBLA Nordic Food Awards. Sju entusiastiska, engagerade och energiska ålänningar tävlar i sju olika mat- och matkultur-relaterade kategorier mot konkurrenter från de nordiska länderna samt självstyrda områden inom Norden.

Hur jag vet det här? Ja, inte genom lokaltidningarnas bevakning tyvärr, utan genom uppslag i branschbladet Landsbygdsnytt och branschtidningen Landsbygdens Folk. Mer information hittade jag sedan på www.emblafoodaward.com. Både i Landsbygdsnytt, Landsbygdens Folk och på hemsidan presenteras de nominerade och deras kategorier. Men i lokaltidningarna har åtminstone jag inte sett någonting.

Jag lade Landsbygdsnytt och Landsbygdens Folk i kafferummet på mitt jobb, för två att de nominerade kommer från den kommunen jag arbetar i. Det är verkligen något att vara stolt över och jag önskar er två och alla andra i truppen all lycka till på Island. Och se nu till att hålla oss uppdaterade på hur det går för er.

Mia Jansson

Fyra miljoner av Sveriges besökare är finländare.

Det är alldeles klart att skattemyndigheterna hela tiden känner ett utökat behov av sysselsättning. Man skickar ut ett flertal skrivelser om olika beskattningsbeslut och verkningarna av dessa.

Tips till ÅCA: Gör som Ålands skogsindustrier och sänk priset på råvaran. Då blir det större vinst.

”Ekonom”

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Barn i bild

Fler insändare