Publicerad 23 maj 2019 kl. 22:06

Nu har vi chansen!

På söndag har vi större chans än någonsin tidigare att rösta fram en åländsk suppleant i EU-valet. Den här gången finns det nämligen till skillnad från i tidigare val ingen given tvåa på den svenskspråkiga listan efter huvudkandidaten Nils Torvalds. Vår kandidat på listan Anton Nilsson nr 259 har därför med ålänningarnas hjälp en realistisk chans att bli tvåa. En suppleantplats är alltid intressant, under den förra mandatperioden hoppade t.ex. fem av Finlands 13 EU-parlamentariker av under

mandatperioden.

Vår kandidat Anton Nilsson har en erfarenhet från Bryssel och Europaparlamentet som är unik för Åland. Han har också alla de egenskaper och kunskaper som behövs för att kunna föra Ålands talan och driva våra intressen i EU. Anton visar också genom sin aktiva kampanj runtom på hela Åland att han har ett genuint intresse och tar EU-valet på allvar.

En röst på Anton är i inget fall en bortkastad röst, utan en röst för den enda svenskspråkiga listan i valet. Vi uppmanar därför alla ålänningar att sluta upp i valet på söndag och rösta på Anton nr 259 så att vi tillsammans ser till att nå längre än vi tidigare lyckats i något EU-val!

Katrin Sjögren, partiordförande Liberalerna på Åland

Veronica Törnroos, partiordförande Åländsk center

Annette Holmberg-Jansson, partiordförande Moderat samling på Åland

Pia Eriksson, partiordförande Ålands Framtid

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Nej, jag håller absolut inte med lantrådet om att pensionsfondens nästan halva miljard euro är i trygga händer. Lantrådet är även tydlig med att denna regering inte kommer att laga något som inte är trasigt.

Det jag inte trodde kunde hända har hänt. Mia Hanström och jag är rörande överens! Detta i en fråga som må vara en bi(sak), men dock.

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Barn i bild

Fler insändare