Publicerad 20 december 2019 kl. 19:31

Oförskämt agerande mot skärgården i lucialotteri

Jag köpte både luciamärken och -lotter för tolv euro. Tack och lov så vann jag ingenting. Det är rent oförskämt, i alla fall mot skärgårdsborna, att från det att man kungör vinstnumret tills vinsterna ska vara utlämnade är det bara sex dagar. Nästa år blir det inga lotter för min del.

Ragnhild Kalman, Kökar

 

Alexandra Walk-Liljeroos, kampanjledare för Ålands Lucia, svarar:

Lucialotteriets vinstlista har varit publicerad på www.lucia.ax sedan luciakampanjen började den 7.11. Från och med detta datum har man även kunnat hämta ut vinster i vår reception i Folkhälsans allaktivitetshus. Denna information framgår på lotten.
   För dem som inte har tillgång till internet eller som av någon annan anledning inte vill använda sig av webben publiceras vinstlistan också, liksom alltid, i tidningen. Är det så att man inte har möjlighet att själv hämta sina eventuella vinster under utsatt tid är vi alltid behjälpliga och kan till exempel förlänga utlämningstiden, posta vinsten eller tillsammans med våra lokalföreningar i respektive kommun ordna utlämningen på andra sätt.
   Det är självklart att alla som vunnit ska ha möjlighet att få sin vinst – oberoende var man bor på Åland. Tråkigt att dessa lotter inte var vinstlotter, men vi är tacksamma för att du bidragit till luciainsamlingen och det lokala hälsofrämjande arbetet Folkhälsan på Kökar gör.

För den som uppskattar statistik och faktabaserad kunskap kan åländska lagtingsdebatter ibland kännas som världsrekordförsök i att inte se verkligheten.

Angående Robert Horwoods insändare den 19.2.

Den enda väckarklocka som borde ringa är den som varnar för populism. Brexit är ett resultat av lögner, falska påståenden och propaganda.

Jussi Halla-Aho ”må inte vara”, han är.

Än en gång kan vi läsa om daghemmet Söderhagen och än en gång måste föräldrar stå till svars i media. Denna gång med anledning av Annett Janssons insändare den 11.2.

Replik till Johan Lindström (18.2). Du skriver: ”Att ta bort läxor skulle säkerligen försämra resultaten för de flesta eleverna”. Det kan väl ändå inte vara barnens läxor som är avgörande för deras betyg?

Jag tyckte det var konstigt att reportrarna i Ålandstidningens Brexit-reportage den 31 januari intervjuade ett skevt urval personer om deras reaktioner på Brexit.

Diskussionen om skärgårdens framtid dominerades i valkampanjen av enstaka frågor, som färja eller tunnel till Föglö eller om en kommunsammanslagning är önskvärd. För att bredda debatten fokuserar Ålandstidningens insändarsida den här veckan på skärgården, och har därför bjudit in en skribent från varje skärgårdskommun för att ge sin vision om skärgårdens framtid.
I dag: Björn Rönnlöf, Sottunga

Diskussionen om skärgårdens framtid dominerades i valkampanjen av enstaka frågor, som färja eller tunnel till Föglö eller om en kommunsammanslagning är önskvärd. För att bredda debatten fokuserar Ålandstidningens insändarsida den här veckan på skärgården, och har därför bjudit in en skribent från varje skärgårdskommun för att ge sin vision om skärgårdens framtid.
I dag: Maria Boström, Föglö

Under de senaste dagarna har två insändarskribenter tagit upp läxor och föreslagit ett avskaffande.

Barn till föräldrar som högläser för sina barn när de är små får ett mycket bättre ordförråd än barn vars föräldrar inte högläser för sina barn.

Annett Jansson, vi har svårt att utläsa syftet med din insändare den 11.2 och förstår heller inte vad det du skriver har att göra med dagiset Söderhagen, vilket vi dock förstår att är dagiset du menar i din text.

Rauli Lehtinen (RL) ser klimatförändringarna som ”det absolut största hotet mot mänskligheten”. Därför är det glädjande att temat får plats på insändarsidan.

Utvecklingen av ett samhälle börjar i våra attityder; vilken utgångspunkt vi har när vi ser på våra egna möjligheter att åstadkomma något bra för Åland.

I veckan släpptes den senaste prognosen för den ekonomiska utvecklingen i EU.

Barn i bild

Fler insändare