Publicerad 11 juni 2019 kl. 22:00

Oj, blir vi äldre?

Kostnaden för äldrevården stiger och stiger–i förhållande till skatteunderlaget. Detta förvånar tydligen stadens socialdirektör, eller? För inte så länge sedan fick jag intrycket av att Susanne Lehtinen var nöjd med läget. Nöjd med tillgången på platser inom äldrevården, för de äldre som behöver mer än hemhjälp.

Nu är hon inte nöjd, och tagen på sängen av ÅHS nya krav. Plötsligt vill Lehtinen bygga ut Odalgården. Jag har tappat förtroende för henne och hennes kunskaper. Varför var hon oförberedd på detta? Talar hon inte med ÅHS? Går hon inte på samma möten?

Vi åldras. Det är ett allmänt känt faktum! Det är inte ÅHS fel. Det är inte de folkvaldas fel. Möjligen kan Susanne Lehtinen skylla på socialnämnden i Mariehamn, som de sista tre åren har gjort bort sig gång på gång på gång. Varken den liberale ordföranden eller de socialdemokratiska ledamöterna har visat sig mogna det förtroende vi väljare gav dem i förra valet. Men övriga ledamöter har inte mycket att vara stolta över.

Det är val igen snart. Jag hoppas att nya kvastar sopar bort mycket, som uppenbarligen kan bli bättre. Allra mest önskar jag att alla partier noga tänker efter vilka som ska reda upp röran!

Vi blir alla äldre.

Mats Sandberg

Debattör

Angående ledaren den 7 januari:

För att öva lite på tunnelkonstruktioner behöver man ju inte ta till så drastiska åtgärder som att gräva en tunnel som är sex kilometer lång med detsamma, utan man kan bygga en betydligt enklare konstruktion först för att testa konceptet och samti

Några förbättringar som jag påtalat under flera år.

I Gluggen skriver Jonny Mattsson att ålänningarna är dåliga på att blinka i trafiken. Problemet är att de åländska rondellerna, förutom Rökerirondellen och Sjukhusrondellen, är så små.

De politiska grupperingarna i stadsfullmäktige har fört förhandlingar om fördelningen av förtroendeposter i kommunens organ.

Det vore svårt att tänka sig att någon kunde göra ett bättre jobb för Ålands försvar mot förtal, likt de Bruno Fransholm framför i sina insändare, än Mats Löfström.

I en replik den 9 januari hävdar riksdagsmannen att fel sanning framförts. Om cirka 1,25 miljoner sannfinländare säger att klumpsumman är bidrag och 20.000 ålänningar säger att det inte är det, vad är korrekt sanning?

Den 27 december var vi som vanligt på väg till Finland för att fira nyår i Korpo. På eftermiddagen drabbades jag av det som med ett mycket tydligt beskrivande namn kallas vinterkräksjukan.

Förra veckan försökte jag få komma till tandläkarjouren vid åhs. Jag ringde för sent en eftermiddag för att få en tid, så jag frågade om jag kunde boka till morgonen efter, då jag inte kan komma ifrån jobbet hur som helst.

Trevligt att riksdagsman Mats Löfström tycker att klimatfrågan är viktig. Intresset och engagemanget har tidigare varit något svalt.

Bruno Fransholm frågar sig på onsdagens insändarsida ”om det är fel att framföra sanningen i debatten”.

Sannfinländarna har till Finlands riksdag inlämnat ett förslag om att Åland ska få minskat bidrag från staten.

Med växande klentrogenhet, vilken började med rubriken, läste jag Jörgen Pettersons (C) insändare ”25 år med EU har gjort Åland större”.

Barn i bild

Fler insändare