Publicerad 7 augusti 2019 kl. 22:00

Opålitlig färjtrafik hot mot företagandet

Augusti månad har blivit sex dagar gammal och trafiken med landskapets båtar haltar. Reaktionerna från ansvariga låter vänta på sig men för oss som är beroende av trafiken har det senaste veckorna varit besvärliga. Nu tar vi oss friheten att tala för alla företagare i skärgården när vi hävdar att landskapsregeringens oförmåga att upprätthålla pålitlig trafik äventyrar hela skärgårdens företagsliv.

Hur ska man som turistföretagare kunna kompensera för bortfall när färjan som gästerna skulle komma på inte kör? Hur ska man som företagare i servicebranchen kunna utföra sitt jobb om man inte får material eller kan åka som planerat? Hur ska skärgårdsbutikerna kunna sälja varor som inte levererats på grund av inställda färjturer?

Några exempel: 18/7 ms Skiftet: tekniska problem, 24/7 ms Skiftet: hiss ur funktion, 29/7, 31/7 och 4/8 ms Knipan: tekniska problem, 6/8 ms Ejdern: tekniska problem/ur trafik tillsvidare.

Hur ska man som företagare kunna planera något längre än två timmar framåt när man inte vet om färjan kör och ändå kräver Ålandstrafiken att man ska avboka minst 24 timmar före avgång? Det vore dags för ansvariga att vakna och se verkligheten: 40 år gamla fartyg är inte lämpliga att använda i dagens trafiksystem!

Roger Husell och Veronica Thörnroos, Brändö

Med spänning kastade jag mig över det nya regeringsprogrammet för att läsa om den nya regeringens planer för äldreomsorgen.

Angående regeringens eventuella kostnader för avbryta kortrutten/tunnel till Föglö. Här är mina svar på frågorna.

• Vad kommer skadestånden bli på avbruten upphandling av kortrutten?

Sent ska en syndare vakna.

I den ursprungliga insändaren från S-lagtingsgruppen kritiserades Obunden samling och dess partiledare för att man tillåtit att jag fick ställa upp som kandidat i lagtingsvalet trots att jag av Åbo hovrätt hade dömts till ett villkorligt fängelsst

Då Alexander Kerenskijs provisoriska ryska regering störtades 7 november 1917 i vad som senare kom med sovjetisk terminologi att kallas ”oktoberrevolutionen” blev följden en skarp tudelning av det politiska fältet i Finland.

I början av mars 2019 fick styrelseledamoten Birgitta Johansson, ledamot av stadsstyrelsen, i uppdrag att boka ett presentationstillfälle inför stadsstyrelsen där utvärderingar, erfarenheter och arbetssätt skulle presenteras.

Att gå till personangrepp brukar betyda att argumenten tryter. Det är helt uppenbart när det gäller Marcus Måtars osakliga reaktion på den socialdemokratiska lagtingsgruppens insändare.

Nu är det adventstid, och vi väntar på julen, att ljuset ska återvända, att solen ska skingra alla mörka moln som döljer vår himmel, både utomhus och inombords.

Det är kanske denna tid på året, som det kan vara på sin plats att tala om flyktingpolitiken och flyktinghjälp. Den är en sak, som Åländsk demokrati har engagerat sig i.

Klarlägganden gällande Enerexit Ab:s tidigare styrelses beslut och de goda samarbetsförhållandena med stadsledningen (Tage Silander, Barbara Heinonen och Emma Dahlén) där fyra till antalet konstruktiva möten hölls med fullständig öppenhet.

Nej, det var ingen anonym ”kortfilm”, ”visad på Sjöfartsmuseet”, som så inspirerade kompositören Maria Grönlund att hon skapade konceptalbumet ”Songs of a sad sailor”, anmäld av Zeb Holmberg i Ålandstidningen den 4 december.

Det enda parti som veterligen ställt upp någon som dömts till ovillkorligt straff är Socialdemokraterna. Hur kan man då kritisera Obunden samling och dess ledning för att jag som dömts till villkorligt straff tilläts ställa upp i val för partiet?

I Ålands lagting sitter en lagtingsledamot, Marcus Måtar (Ob), med en nyligen fastslagen villkorlig fängelsedom för grovt ocker.

Barn i bild

Fler insändare