Publicerad 21 maj 2019 kl. 22:06

Optimalt att rösta på Camilla

Kommentarer (5 st)

nton är indirekt en röst på

nton är indirekt en röst på Torvalds och Anton har varit medarbetare till Torvalds och dom ihop har gjort ett bra jobb i E.U.och Torvalds kommer till Åland nu och då och informerar oss om vad som händer,Så han kan visst påverka indirekt.Läs på lite Holmblad så att du vet vad du pratar om!

Leifin, en röst på Anton

Leifin, en röst på Anton minskar också röstetalet på Torvalds, Du och många fler borde inse detta. Utav detta kan ni och du dra den slutsatsen att varken dera kommer n, Torvald kommer väl till Åland, han vet nog att faran är stor till ett förlust väl. Så Leifin sätt dig ner och studera verkligheten,

Vill man ha ett socialistiskt

Vill man ha ett socialistiskt Åland med ett oerhört starkt inflytande av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, SDP så det optimalt att rösta på Gunell. Vill man å andra sidan ha ett Åland där individens frihet och företagsamhet anses som viktiga värden, alltså faktorer som i alla tider präglat Åland, skall man inte rösta på en socialist.

Findus, anser du att friheten

Findus, anser du att friheten och företagsamheten är dålig när SDP sitter med och gör sitt bästa för Åland, Nrj vakna upp ur dvalan och se vad finska Presidenter SDP:are har gjort och sett till Ålands bästa om framtiden. Ni som är rädda för finskan, kan väl säga SDP på svenska.

Största delen av min

Största delen av min kommentar föll bort men det får va.Holmblad har gjort det till sin livsuppgift att försvara alla socialdemokratiska insändare och dom är många nu i dagarna,så han har fullt upp.Men som tur är så inser dom flesta verkligheten!

Jag blev lite häpen över tidningen Ålands ledare i lördags.

Finland och Sverige tillämpar båda ett system med farledsavgifter för sjöfarten. Det betyder att de handelsfartyg som trafikerar i farlederna betalar en avgift till staten för att göra så.

Vid flera tillfällen har Viking Lines ankomsttider uppgetts felaktigt på Ålandstidningens sistasida, jämfört med tidsangivelser som uppgetts av Viking Line vid bokning.

I en replik till ledaren skriver Nina Fellman (S): ”Landskapet har inga skulder.”

Detta är en myt, som man nu och då framför. Replikerade för något år sedan även dåvarande finansministern då han framförde detta.

Inbrott, egendomsbrott och vandalisering, var och varannan dag just nu på Åland. Dessutom fortsätter drogerna att flöda fritt runt om på vår ö.

Vår nuvarande landskapsregering har inte bara försämrat kommunernas ekonomi (ändrade landskapsandelar), skapat en stor osäkerhet i kommunernan (kommunsammanslagnings förslagen), lagt fram stora lagframställningar med alldeles för korta remisstider

Apropå minister Fellmans inlägg i Ålandstidningen den 14.6.

Sommaren står för dörren och därmed går startskottet för betydligt mer alkohol vid fler tillfällen än under det mörka halvåret!

Körde i dag tolv kilometer och en färja för bankärenden i Brändöby och vad fick jag o många andra se? Jo, en lapp på dörren där det står att banken är stängd i flera dagar. Råkar ha konto där men inte länge till.

De libertarianska ledarna fortsätter på Ålandstidningens ledarsida. Kaj Grüssner företräder samma ifrågasättande av välfärdstaten som tidigare Daniel Dahlén (6 maj) och Henrik Herlin (8 maj). 

Den ton som tidningen Ålands ledarsida tagit, senast med gästskribenten Kaj Grüssner vid pennan, visar en nästan aggressiv likgiltighet för människors liv, för de samhällsekonomiska konsekvenserna av utanförskap o

När jag började som kommunsekreterare i Saltvik år 1982 var vi tre heltidsanställda på kommunkansliet. En kommunsekreterare, en byråsekreterare och en kommuntekniker.

Fråga till ansvarig myndighet: Tänker ni börja vakna och agera då det sker inbrott i princip varje natt och många företagare och medborgare är oroliga för sin säkerhet och egendom?

Barn i bild

Fler insändare