Publicerad 21 maj 2019 kl. 22:06

Optimalt att rösta på Camilla

Kommentarer (5 st)

nton är indirekt en röst på

nton är indirekt en röst på Torvalds och Anton har varit medarbetare till Torvalds och dom ihop har gjort ett bra jobb i E.U.och Torvalds kommer till Åland nu och då och informerar oss om vad som händer,Så han kan visst påverka indirekt.Läs på lite Holmblad så att du vet vad du pratar om!

Leifin, en röst på Anton

Leifin, en röst på Anton minskar också röstetalet på Torvalds, Du och många fler borde inse detta. Utav detta kan ni och du dra den slutsatsen att varken dera kommer n, Torvald kommer väl till Åland, han vet nog att faran är stor till ett förlust väl. Så Leifin sätt dig ner och studera verkligheten,

Vill man ha ett socialistiskt

Vill man ha ett socialistiskt Åland med ett oerhört starkt inflytande av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, SDP så det optimalt att rösta på Gunell. Vill man å andra sidan ha ett Åland där individens frihet och företagsamhet anses som viktiga värden, alltså faktorer som i alla tider präglat Åland, skall man inte rösta på en socialist.

Findus, anser du att friheten

Findus, anser du att friheten och företagsamheten är dålig när SDP sitter med och gör sitt bästa för Åland, Nrj vakna upp ur dvalan och se vad finska Presidenter SDP:are har gjort och sett till Ålands bästa om framtiden. Ni som är rädda för finskan, kan väl säga SDP på svenska.

Största delen av min

Största delen av min kommentar föll bort men det får va.Holmblad har gjort det till sin livsuppgift att försvara alla socialdemokratiska insändare och dom är många nu i dagarna,så han har fullt upp.Men som tur är så inser dom flesta verkligheten!

Vi har i ett antal artiklar, kåserier och insändare i sommar fått veta hur enormt viktig skattegränsen är för Åland, och till följd av den den så kallade taxfreehandeln på de båtar som trafikerar mestadels mellan Finland och Sverige.

Redan när de första schakalerna dök upp i Schweiz för flera år sedan var min uppfattning att de inte kommit dit av sig själv eftersom de inte trivs med att vandra över kalla bergstrakter utan att de hade hämtats av fanatiker som velat ”berika” nat

Kan en åländsk historik-, nostalgi- och kuriosakarta bidra till att förlänga turistsäsongen, ge ökad kunskap om öriket och samtidigt sprida besökande turister över en större del av Åland?

Läste att det jobbas för nordisk tid, svensk tid.

Under vår nuvarande mörkaste tidi december går solen ner klockan 15.12. Att ha svensk tid innebär att det blir mörkt lite efter kaffepausen på jobbet det vill säga 14.12.

Intressant, Stephan Toivonen (ÅLD), att du som lagtingsledamot undergräver din egen kompetens att hantera utökade behörighetsområden inom ramen för Ålands självstyrelse.

Sedan början av 90-talet har Ålands polismyndighet fått se antalet poliser minska med nästan 15 procent samtidigt som Ålands befolkning har ökat med över 20 procent under samma tid.

Jag tror att vi alla är överens om att den offentliga service som landskapsregeringen ansvarar för i möjligaste mån ska vara lika för alla. Ett område som tydligt sticker ut som orättvist är gymnasieutbildning.

I en intervju på Ålands Radio nyligen, så fick Sofia Enros frågan om Pride enbart var för hbtq-personer. Hon svarade att Åland Pride var för alla som står bakom Regnbågsfyrens värdegrund, men inte andra.

Jag har ganska vemodigt beskådat stadens och turistföretagarnas engagemang de senaste åren och konstaterat att det händer i princip ingenting.

Bland samhällets så kallade megatrender som tankesmedjorna definierar för att förstå framtiden finns ett starkt och växande intresse för den egna historien.

Ålands Framtid skrev den 9 augusti i en insändare: ”Skattegränsen är ett byråkratisk otyg som försvårar handeln till och från Åland” och konstaterade att ”Mot bakgrund av den avoga inställning finländska myndigheter ... visar mot Åland ...

Jag mötte ett hästekipage på Kyrkvägen i Grelsby i tisdags kväll. Varken ryttaren eller hästen hade reflexer, hästen var svart och ryttaren mörkklädd. Det börjar bli mörkt på kvällarna nu.

Jag har en bipolär diagnos och var nyligen med om följande vid en krissituation med sömnlöshet i två till tre nätter.

Barn i bild

Fler insändare