Publicerad 23 maj 2019 kl. 22:06

Rösta på Gunell för språket

Kommentarer (3 st)

Det finns väl ingen vettig

Det finns väl ingen vettig person som är lite insatt som tror att Gunell kommer in i EU parlamentet,och skulle hon komma in så kan hon knappast göra någonting för svenskan i Finland.Det jobbet måste göras på hemmaplan.En röst på Anton blir indirekt en röst på Torvalds eftersom dom är på samma lista,och kommer han in så får vi in Anton som medarbetare!

Leifin varför skall folk då

Leifin varför skall folk då rösta på Anton, utan direkt på Nils Torvalds om Anton bara utses i valet som springpojke åt Torvalds. det är nu säkert kommer Gunell in, så kommer hon att göra mera för svenskan än Torvalds har gjort nu i EU. men som du med flera vill inte ha en egen åländsk parlamentariker och hjälparbetare. för Antons röster på Åland räcker ju inte till, övriga Finland vet inte vem Anton är. ÄVEN många SFP.are har ställt sig den frågan. t.ex, inte ett ända reklam blad finns för hans del i SvenskFinland.

Det spelar ingen roll om man

Det spelar ingen roll om man röstar på Anton eller Torvalds direkt för den som får mest mest röster på listan får som jämförelsetal alla röster på listan.Men vad som är klart att Gunell inte kommer in,och hon kommer att ta röster från Anton så det kan sluta med att vi inte har någon representant för Åland i E.U.

Hur ska man tolka Nina Fellmans (S) i det närmaste hysteriska reaktion på skattekonsultens Kaj Grüssners s.k. gästledare i Ålandstidningen 12 juni?

Vilka löften ger ni Kumlingeborna, undrar Kumlinge kommundirektör i en insändare. Många av frågeställningarna och förslagen tangerar Centern syn på samhällsutvecklingen i skärgården och kan därför besvaras omgående.

Deltog detta år på det årliga bärkraftsmötet som åhörare. Det var ett varierande och intressant möte med föreläsning, debatt, presentation och ett inslag av sång.

Ålandstidningen vill verkligen visa sin ideologi och tagit ett politiskt steg rejält åt höger och det har de all rätt till. Men är det verkligen dagens verklighet?

Från sista december 2015 till juni 2019 har Kumlinges befolkning ökat från 308 till 320 invånare. Här mitt i skärgården arbetar vi hårt för att ge invånarna en god och kostnadseffektiv service.

Jag blev lite häpen över tidningen Ålands ledare i lördags.

Finland och Sverige tillämpar båda ett system med farledsavgifter för sjöfarten. Det betyder att de handelsfartyg som trafikerar i farlederna betalar en avgift till staten för att göra så.

Vid flera tillfällen har Viking Lines ankomsttider uppgetts felaktigt på Ålandstidningens sistasida, jämfört med tidsangivelser som uppgetts av Viking Line vid bokning.

I en replik till ledaren skriver Nina Fellman (S): ”Landskapet har inga skulder.”

Detta är en myt, som man nu och då framför. Replikerade för något år sedan även dåvarande finansministern då han framförde detta.

Inbrott, egendomsbrott och vandalisering, var och varannan dag just nu på Åland. Dessutom fortsätter drogerna att flöda fritt runt om på vår ö.

Vår nuvarande landskapsregering har inte bara försämrat kommunernas ekonomi (ändrade landskapsandelar), skapat en stor osäkerhet i kommunernan (kommunsammanslagnings förslagen), lagt fram stora lagframställningar med alldeles för korta remisstider

Apropå minister Fellmans inlägg i Ålandstidningen den 14.6.

Sommaren står för dörren och därmed går startskottet för betydligt mer alkohol vid fler tillfällen än under det mörka halvåret!

Barn i bild

Fler insändare