Publicerad 11 april 2019 kl. 22:00

S stöder helhjärtat gymnastikhall

Kommentarer (13 st)

S röstar ja till fortsatt

S röstar ja till fortsatt vårjakt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot. S röstar ja till kortrutt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot på grund av hållbarhetsaspekter. S väljarna måste vara fullständigt naiva och godtrogna eller så undervärderar S politikerna väljarnas intelligens. Jag hoppas innerligt på det sista men är rädd för det första.

Nå, äntligen tycks Du ha

Nå, äntligen tycks Du ha förstått att ”S” står för ett fristående åländskt politisk parti. Det vill säga, det är inte fråga om en ”Suomen Sosialidemokraattinen Puolue:s” (SDP:s) filial – som Du hittills så ivrigt har försökt tuta i gemene ålänning. Vackert så.

Nja gräsrot nu är du ute i

Nja gräsrot nu är du ute i gränslandet. De flesta inom åländska S har ett hjärta som verkligen klappar för Suomen Sosialidemokraattinen Puolue och det framgår också i deras politiska ställningstaganden. S våta bogsera Åland till Åbo men i och med att detta inte är möjligt så deras gångbara alternativ att genomföra så mycket av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue politik som möjligt på Åland.

Den stora skillnaden mellan

Den stora skillnaden mellan Tulo och Leif Holmblad, den består som synes av att den senare påminner om en ”stå-uppare” bjudande sin underhållning mest bara rakt av. Vad gäller den egna personligheten då? Ja, den bör tydligen beaktas som en politisk gurus ... dessvärre vanligen gruvligt påhoppad och krängt, liksom. Och dessutom kan ju valet av Ålands representant i Finlands nya riksdag tänkas vara en utomordentligt svårartad besvikelse, ju.

Sidor

Efter Yles färska partimätning står det klart att alla röster på Åland behövs för att det svenska mandatet ska tryggas.

På söndag har vi större chans än någonsin tidigare att rösta fram en åländsk suppleant i EU-valet.

En av de viktigaste och största ansvarsfrågorna i samhället idag är att se till att omsorgen om de äldre blir bra. Inte bara förvaring av sjuka och dementa, inte bara uträknade sekunder för hembesök, inte bara överlevnad - utan ett gott liv.

Ja, bästa ålänska väljare. Som före detta ålänning vill jag nu se till Ålands bästa. Stöd Camilla Gunell i detta EU-val. Nu gäller inga fagra löften från SFP och deras svenskhet. Se bara vad de gjorde för svenskheten i Österbotten.

Europa behöver ta ett tydligt ledarskap i klimatfrågan. Europa behöver leva upp till sitt viktigaste uppdrag att i humanismens namn bygga fred och stabilitet. Europa behöver lära sig av sina misstag.

En stor eloge till Kerstin Österman för det hon skrev i ”Sticket” i tisdagens, 21 maj, Ålandstidning. Hon beskriver det som en del av oss kommuninnevånare upplever när det gäller kommunsammanslagningar. Jag skriver under på allt hon skrev.

Åländsk vänster representerade av sossarnas lagtingsgrupp bemöter undertecknades senaste insändare med att inte bemöta de sakfrågor som vi framförde om att "hållbar utveckling kräver resurser", och att marknadsekonomi och ekonomisk utveckling måst

Nu på söndag är det val till Europaparlamentet. Varje röst kommer att räknas och varje röst kan vara avgörande för om Åland har ett inflytande. Varje åländsk röst på kandidat 259 stärker Anton Nilssons mandat att föra vår talan i Bryssel.

Det glädjer mig innerligt att MSÅ har tagit möjligheterna med träbyggande till sig. Det är av yttersta vikt att bygg och boendesektorn på Åland blir mer hållbar och då är träbyggnation en ypperlig strategi.

Nu har man än en gång ökat de ekonomiska klyftorna mellan landskapets makthavare och fattigpensionärerna. Skämmas.

Falköga

Polisen på Åland har inlett sin flytt till tillfälliga lokaler, detta två veckor före juni månad och sommarsäsongen är här.

Lagtingsbyggnaden har sedan februari 2018 varit avspärrad på grund av att marmorplattorna är uttjänta och riskerar att ramla ner. Mig veterligen har ingen plan ännu presenterats för hur fasaden skall åtgärdas.

Det krävs ett starkare politiskt ledarskap för att vi ska klara av klimatutmaningen och den miljöförstöring som pågår. Den 26 maj har vi en chans att skapa det ledarskapet.

Barn i bild

Fler insändare