Publicerad 11 april 2019 kl. 22:00

S stöder helhjärtat gymnastikhall

Kommentarer (13 st)

S röstar ja till fortsatt

S röstar ja till fortsatt vårjakt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot. S röstar ja till kortrutt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot på grund av hållbarhetsaspekter. S väljarna måste vara fullständigt naiva och godtrogna eller så undervärderar S politikerna väljarnas intelligens. Jag hoppas innerligt på det sista men är rädd för det första.

Nå, äntligen tycks Du ha

Nå, äntligen tycks Du ha förstått att ”S” står för ett fristående åländskt politisk parti. Det vill säga, det är inte fråga om en ”Suomen Sosialidemokraattinen Puolue:s” (SDP:s) filial – som Du hittills så ivrigt har försökt tuta i gemene ålänning. Vackert så.

Nja gräsrot nu är du ute i

Nja gräsrot nu är du ute i gränslandet. De flesta inom åländska S har ett hjärta som verkligen klappar för Suomen Sosialidemokraattinen Puolue och det framgår också i deras politiska ställningstaganden. S våta bogsera Åland till Åbo men i och med att detta inte är möjligt så deras gångbara alternativ att genomföra så mycket av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue politik som möjligt på Åland.

Den stora skillnaden mellan

Den stora skillnaden mellan Tulo och Leif Holmblad, den består som synes av att den senare påminner om en ”stå-uppare” bjudande sin underhållning mest bara rakt av. Vad gäller den egna personligheten då? Ja, den bör tydligen beaktas som en politisk gurus ... dessvärre vanligen gruvligt påhoppad och krängt, liksom. Och dessutom kan ju valet av Ålands representant i Finlands nya riksdag tänkas vara en utomordentligt svårartad besvikelse, ju.

Sidor

Vi har i ett antal artiklar, kåserier och insändare i sommar fått veta hur enormt viktig skattegränsen är för Åland, och till följd av den den så kallade taxfreehandeln på de båtar som trafikerar mestadels mellan Finland och Sverige.

Redan när de första schakalerna dök upp i Schweiz för flera år sedan var min uppfattning att de inte kommit dit av sig själv eftersom de inte trivs med att vandra över kalla bergstrakter utan att de hade hämtats av fanatiker som velat ”berika” nat

Kan en åländsk historik-, nostalgi- och kuriosakarta bidra till att förlänga turistsäsongen, ge ökad kunskap om öriket och samtidigt sprida besökande turister över en större del av Åland?

Läste att det jobbas för nordisk tid, svensk tid.

Under vår nuvarande mörkaste tidi december går solen ner klockan 15.12. Att ha svensk tid innebär att det blir mörkt lite efter kaffepausen på jobbet det vill säga 14.12.

Intressant, Stephan Toivonen (ÅLD), att du som lagtingsledamot undergräver din egen kompetens att hantera utökade behörighetsområden inom ramen för Ålands självstyrelse.

Sedan början av 90-talet har Ålands polismyndighet fått se antalet poliser minska med nästan 15 procent samtidigt som Ålands befolkning har ökat med över 20 procent under samma tid.

Jag tror att vi alla är överens om att den offentliga service som landskapsregeringen ansvarar för i möjligaste mån ska vara lika för alla. Ett område som tydligt sticker ut som orättvist är gymnasieutbildning.

I en intervju på Ålands Radio nyligen, så fick Sofia Enros frågan om Pride enbart var för hbtq-personer. Hon svarade att Åland Pride var för alla som står bakom Regnbågsfyrens värdegrund, men inte andra.

Jag har ganska vemodigt beskådat stadens och turistföretagarnas engagemang de senaste åren och konstaterat att det händer i princip ingenting.

Bland samhällets så kallade megatrender som tankesmedjorna definierar för att förstå framtiden finns ett starkt och växande intresse för den egna historien.

Ålands Framtid skrev den 9 augusti i en insändare: ”Skattegränsen är ett byråkratisk otyg som försvårar handeln till och från Åland” och konstaterade att ”Mot bakgrund av den avoga inställning finländska myndigheter ... visar mot Åland ...

Jag mötte ett hästekipage på Kyrkvägen i Grelsby i tisdags kväll. Varken ryttaren eller hästen hade reflexer, hästen var svart och ryttaren mörkklädd. Det börjar bli mörkt på kvällarna nu.

Jag har en bipolär diagnos och var nyligen med om följande vid en krissituation med sömnlöshet i två till tre nätter.

Barn i bild

Fler insändare