Publicerad 9 september 2019 kl. 22:06

Skollunch till barnen även under sommaren

Under juli månad finns det många lediga korttidsjobb på Åland, många arbetar dygnet runt för att dryga ut kassan till kommande höst och vinter. Nästintill varenda hjälporganisation har semesterstängt i juli (ingen skugga över dem, det är absolut välförtjänt, de bidrar inte till att samhällets klyftor växer)

Även på Åland för familjer en kamp mot arbetslöshet, psykisk ohälsa, missbruk och en arbetsmarknad där korttidsjobb och nolltimmeavtal snarare är standard än undantag. På sommarlovet, då blir barnen fulla med sommar och benen blir fulla med spring. Men inga barn orkar springa på tom mage. I Finland har man erbjudit avgiftsfri skolmat sedan 1943.Jag kommer att jobba för att åländska barn ska erbjudas ett lagat mål skollunch under sommarlovet.

Jessy Eckerman (S)

Angående ledaren den 7 januari:

För att öva lite på tunnelkonstruktioner behöver man ju inte ta till så drastiska åtgärder som att gräva en tunnel som är sex kilometer lång med detsamma, utan man kan bygga en betydligt enklare konstruktion först för att testa konceptet och samti

Några förbättringar som jag påtalat under flera år.

I Gluggen skriver Jonny Mattsson att ålänningarna är dåliga på att blinka i trafiken. Problemet är att de åländska rondellerna, förutom Rökerirondellen och Sjukhusrondellen, är så små.

De politiska grupperingarna i stadsfullmäktige har fört förhandlingar om fördelningen av förtroendeposter i kommunens organ.

Det vore svårt att tänka sig att någon kunde göra ett bättre jobb för Ålands försvar mot förtal, likt de Bruno Fransholm framför i sina insändare, än Mats Löfström.

I en replik den 9 januari hävdar riksdagsmannen att fel sanning framförts. Om cirka 1,25 miljoner sannfinländare säger att klumpsumman är bidrag och 20.000 ålänningar säger att det inte är det, vad är korrekt sanning?

Den 27 december var vi som vanligt på väg till Finland för att fira nyår i Korpo. På eftermiddagen drabbades jag av det som med ett mycket tydligt beskrivande namn kallas vinterkräksjukan.

Förra veckan försökte jag få komma till tandläkarjouren vid åhs. Jag ringde för sent en eftermiddag för att få en tid, så jag frågade om jag kunde boka till morgonen efter, då jag inte kan komma ifrån jobbet hur som helst.

Trevligt att riksdagsman Mats Löfström tycker att klimatfrågan är viktig. Intresset och engagemanget har tidigare varit något svalt.

Bruno Fransholm frågar sig på onsdagens insändarsida ”om det är fel att framföra sanningen i debatten”.

Sannfinländarna har till Finlands riksdag inlämnat ett förslag om att Åland ska få minskat bidrag från staten.

Med växande klentrogenhet, vilken började med rubriken, läste jag Jörgen Pettersons (C) insändare ”25 år med EU har gjort Åland större”.

Barn i bild

Fler insändare