Publicerad 16 oktober 2019 kl. 21:57

Stöd för NPF och andra funktionsnedsättningar

Jag har jobbat inom undervisningssektorn med och för personer med olika funktionsnedsättningar i över 20 år. Jag vet att många föräldrarfår slita hårt för sina barns och ungdomars rättigheter många gånger, även för sådant som borde vara en självklarhet.

Jag har hjälpt flera ungdomar och föräldrar i kontakter med olika myndigheter med diverse ansökningar med mera. Det blir inte lättare av att vi har många kommuner som har olika tolkningar och ekonomi. Därför behandlas alla inte lika.

Många lärare lägger själ och hjärta i sitt arbete för personer i denna målgrupp, och ofta är det ett hårt arbete i motvind. Jag hoppas, efter att ha läst massor med insändare och valreklam om satsningar för denna målgrupp, att vi kommer att märka en tydlig skillnad efter valet.

Jag kommer att fortsätta jobba för denna målgrupp oberoende om jag blir invald eller inte.

Kimmo Mattsson (Lib)

kandidat i lagtings- och kommunalvalen

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Barn i bild

Fler insändare