Publicerad 18 oktober 2019 kl. 21:57

Tack alla initiativtagare och boende efter S:t Olofs sjöled

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn. Genom er generositet att öppna upp era hem, kunde jag tillsammans med min dotter genomföra en oförglömlig pilgrimsvandring i Åbolands vackra skärgård och Ålands specifika övärld.

Det är med stor tacksamhet jag blickar tillbaka på en av sommarens höjdpunkter med storslagen natur, historiska minnesmärken, spåren av stormen Alfrida och alla fina och intressanta möten efter vägen. Tack!

En förutsättning, för att ni ska kunna uppnå målet för pilgrimsleden, ”Att få hit fler vandrare som gynnar våra turistföretagare i skärgården” är att boende efter leden öppnar sina hem och erbjuder pilgrimsvandrare övernattning, speciellt där det är glest med andra övernattningsalternativ. Jag hoppas att fler vågar öppna sina hem inför kommande säsonger.

All lycka till med den fortsatta utvecklingen av S:t Olofs sjöled!

”Kerstin från Uppsala 80+”

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Barn i bild

Fler insändare