Publicerad 21 september 2018 kl. 22:00

Utbildning behöver löna sig mer

Nu har man än en gång ökat de ekonomiska klyftorna mellan landskapets makthavare och fattigpensionärerna. Skämmas.

Falköga

Polisen på Åland har inlett sin flytt till tillfälliga lokaler, detta två veckor före juni månad och sommarsäsongen är här.

Lagtingsbyggnaden har sedan februari 2018 varit avspärrad på grund av att marmorplattorna är uttjänta och riskerar att ramla ner. Mig veterligen har ingen plan ännu presenterats för hur fasaden skall åtgärdas.

Det krävs ett starkare politiskt ledarskap för att vi ska klara av klimatutmaningen och den miljöförstöring som pågår. Den 26 maj har vi en chans att skapa det ledarskapet.

Ge pengarna åt sjukvårdspersonal i stället som gör ett så viktigt jobb. De har dessutom ingen möjlighet att skaffa extra pengar genom att sitta i styrelser och kommiteer som politikerna gör.

Helene Franzén

Kan man vara djurvän, naturvän och dessutom EU-vän samtidigt? Eller är det en omöjlig kombination? Högst troligen.

Barbro Sundback skriver i en insändare att ”Anton Nilsson inte är mogen sin uppgift” efter att Anton i en valdebatt sagt ”För min del handlar det om att säkra ett svenskspråkigt mandat, för henne (Camilla Gunell) handlar det om att dra röster till

Om några dagar väljer vi ett nytt EU-parlament. Det är mycket som står på spel den hör gången eftersom högerpopulistiska partier i en hel rad länder väntar sig framgångar.

EU-valet kan ses som ett mer demokratiskt val än riksdagsvalet. Ålänningen har nu möjlighet att välja bland 269 kandidater på 18 olika listor. Och ålänningen kan rösta på precis vem som helst av dessa kandidater!

Om ett par veckor åker den åländska truppen till Reykjavik för att försvara Ålands färger i finalen i EMBLA Nordic Food Awards.

I dagens samhälle har begreppet hållbarhet funnit en stark ställning då det gäller miljöfrågor.

Två intressanta nyheter i dag tisdag 21.5.2019. Enligt de senaste galluparna i Finland förväntas Socialdemokraterna ha medvind i EU-valet. Det betyder ett mandat till. En ökning från två till tre mandat.

Vi har under många års tid sett hur trafiken ökat på Järsövägen (väg 30) och speciellt med avseende på gång-och cykeltrafikanter.

Barn i bild

Fler insändare