Publicerad 18 juli 2019 kl. 22:06

Vad göra i väntan på medicinerna?

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig. Jag skyller inte ifrån mig, felet är mitt men nu är jag utan blodtrycksmedicin.

Då jag insåg att det inte fanns fler tabletter i asken for jag till apoteket och blev varse att receptet inte var förnyat. Apoteket gjorde förnyelsebegäran men det hjälper inte mig just nu, det kan dröja över en vecka innan receptet förnyas.

Fick information från apoteket om att när min telefon plingar så är receptet förnyat! Med en receptlista lång som Nilen har jag väl varit med om det ett 100-tal gånger. På min förfrågan om det finns någonting jag kan göra nu när jag är utan medicin, fick jag till svar att jag kan ringa hälsocentralen.

Hemma igen ringde jag hälsocentralen. Fick till svar att läkarna minsann har åtta dagar på sig att förnya receptet och att jag måste ha framförhållning! Är alla andra felfria, är det bara jag som felar? Tror ni att akuten, där jag antagligen hamnar med skyhögt blodtryck, även de kommer att hänvisa till att jag inte har begärt receptförnyelse?

Kanske det är dags för en ny avdelning på ÅHS där vi (förmodar att det finns fler än jag) som glömt att förnya recept får sitta med dumstruten på huvudet tills vi kollapsar. Vad borde jag göra nu?

Marina

Med spänning kastade jag mig över det nya regeringsprogrammet för att läsa om den nya regeringens planer för äldreomsorgen.

Angående regeringens eventuella kostnader för avbryta kortrutten/tunnel till Föglö. Här är mina svar på frågorna.

• Vad kommer skadestånden bli på avbruten upphandling av kortrutten?

Sent ska en syndare vakna.

I den ursprungliga insändaren från S-lagtingsgruppen kritiserades Obunden samling och dess partiledare för att man tillåtit att jag fick ställa upp som kandidat i lagtingsvalet trots att jag av Åbo hovrätt hade dömts till ett villkorligt fängelsst

Då Alexander Kerenskijs provisoriska ryska regering störtades 7 november 1917 i vad som senare kom med sovjetisk terminologi att kallas ”oktoberrevolutionen” blev följden en skarp tudelning av det politiska fältet i Finland.

I början av mars 2019 fick styrelseledamoten Birgitta Johansson, ledamot av stadsstyrelsen, i uppdrag att boka ett presentationstillfälle inför stadsstyrelsen där utvärderingar, erfarenheter och arbetssätt skulle presenteras.

Att gå till personangrepp brukar betyda att argumenten tryter. Det är helt uppenbart när det gäller Marcus Måtars osakliga reaktion på den socialdemokratiska lagtingsgruppens insändare.

Nu är det adventstid, och vi väntar på julen, att ljuset ska återvända, att solen ska skingra alla mörka moln som döljer vår himmel, både utomhus och inombords.

Det är kanske denna tid på året, som det kan vara på sin plats att tala om flyktingpolitiken och flyktinghjälp. Den är en sak, som Åländsk demokrati har engagerat sig i.

Klarlägganden gällande Enerexit Ab:s tidigare styrelses beslut och de goda samarbetsförhållandena med stadsledningen (Tage Silander, Barbara Heinonen och Emma Dahlén) där fyra till antalet konstruktiva möten hölls med fullständig öppenhet.

Nej, det var ingen anonym ”kortfilm”, ”visad på Sjöfartsmuseet”, som så inspirerade kompositören Maria Grönlund att hon skapade konceptalbumet ”Songs of a sad sailor”, anmäld av Zeb Holmberg i Ålandstidningen den 4 december.

Det enda parti som veterligen ställt upp någon som dömts till ovillkorligt straff är Socialdemokraterna. Hur kan man då kritisera Obunden samling och dess ledning för att jag som dömts till villkorligt straff tilläts ställa upp i val för partiet?

I Ålands lagting sitter en lagtingsledamot, Marcus Måtar (Ob), med en nyligen fastslagen villkorlig fängelsedom för grovt ocker.

Barn i bild

Fler insändare