Publicerad 8 april 2019 kl. 22:00

Vad har vår riksdagsledamot gjort för tipset på Åland?

Kommentarer (17 st)

Mats Löfström berätta vad du

Mats Löfström berätta vad du har gjort för att få Veikkaus tillbaka till Åland, Försök ändra lotterilagen på Åland först. Jag m.fl. har inte hört ett ord om din inställning om Veikkaus återkomst till Åland. Anders Holmberg har helt rätt i sin fråga till DEN Ålänska riksdagsmannen. bl.a

Om man nöjer sig med att

Om man nöjer sig med att vilja höra relevanta nyheter, då kan man slå på radion. Om man vill också se nyheterna gäller TV-n. Om man önskar riktigt fördjupa sig i nyheter via följdriktig tidningsläsning däremot – då måste man själv i praktiskt avseende hjälpa till för att uppnå önskad kunskap, genom att bläddra sig fram sida för sida. Med kunskapen uppnådd, då behöver man förhoppningsvis inte skriftligt framföra en och samma fråga gång på gång.

Sapientia, jag har läst den-

Sapientia, jag har läst den- Ettt svar som sa ingenting. som du kanske såg, ställde jag frågan direkt till Mats Löfström. Jag har aldrig sett att han har uttalat sig under den debatten som pågick om Veikkaus Jag har själv haft kontakt med Rikspolisen på fastlandet och Veikkaus. Så jag vet nog vissa saker om spelet i kulisserna.

Ledsen, då bör han nog jobba

Ledsen, då bör han nog jobba först på Ålands lotteri som gjorde att Veikkaus försvann från Åland, Under skattar du alla över 1600 som skrev på listorna, för att få ha Veikkaus kvar. Och vad gjorde Mats L åt dom som fick lägga ner bl.a Tipsettan och dom som blev utan jobb. med flera butikerr som fick dra ner istället för att utöka, Dom små landsorts butikerna drabbades hårt.

Sidor

Vi har i ett antal artiklar, kåserier och insändare i sommar fått veta hur enormt viktig skattegränsen är för Åland, och till följd av den den så kallade taxfreehandeln på de båtar som trafikerar mestadels mellan Finland och Sverige.

Redan när de första schakalerna dök upp i Schweiz för flera år sedan var min uppfattning att de inte kommit dit av sig själv eftersom de inte trivs med att vandra över kalla bergstrakter utan att de hade hämtats av fanatiker som velat ”berika” nat

Kan en åländsk historik-, nostalgi- och kuriosakarta bidra till att förlänga turistsäsongen, ge ökad kunskap om öriket och samtidigt sprida besökande turister över en större del av Åland?

Läste att det jobbas för nordisk tid, svensk tid.

Under vår nuvarande mörkaste tidi december går solen ner klockan 15.12. Att ha svensk tid innebär att det blir mörkt lite efter kaffepausen på jobbet det vill säga 14.12.

Intressant, Stephan Toivonen (ÅLD), att du som lagtingsledamot undergräver din egen kompetens att hantera utökade behörighetsområden inom ramen för Ålands självstyrelse.

Sedan början av 90-talet har Ålands polismyndighet fått se antalet poliser minska med nästan 15 procent samtidigt som Ålands befolkning har ökat med över 20 procent under samma tid.

Jag tror att vi alla är överens om att den offentliga service som landskapsregeringen ansvarar för i möjligaste mån ska vara lika för alla. Ett område som tydligt sticker ut som orättvist är gymnasieutbildning.

I en intervju på Ålands Radio nyligen, så fick Sofia Enros frågan om Pride enbart var för hbtq-personer. Hon svarade att Åland Pride var för alla som står bakom Regnbågsfyrens värdegrund, men inte andra.

Jag har ganska vemodigt beskådat stadens och turistföretagarnas engagemang de senaste åren och konstaterat att det händer i princip ingenting.

Bland samhällets så kallade megatrender som tankesmedjorna definierar för att förstå framtiden finns ett starkt och växande intresse för den egna historien.

Ålands Framtid skrev den 9 augusti i en insändare: ”Skattegränsen är ett byråkratisk otyg som försvårar handeln till och från Åland” och konstaterade att ”Mot bakgrund av den avoga inställning finländska myndigheter ... visar mot Åland ...

Jag mötte ett hästekipage på Kyrkvägen i Grelsby i tisdags kväll. Varken ryttaren eller hästen hade reflexer, hästen var svart och ryttaren mörkklädd. Det börjar bli mörkt på kvällarna nu.

Jag har en bipolär diagnos och var nyligen med om följande vid en krissituation med sömnlöshet i två till tre nätter.

Barn i bild

Fler insändare