Publicerad 8 april 2019 kl. 22:00

Vad har vår riksdagsledamot gjort för tipset på Åland?

Kommentarer (17 st)

Mats Löfström berätta vad du

Mats Löfström berätta vad du har gjort för att få Veikkaus tillbaka till Åland, Försök ändra lotterilagen på Åland först. Jag m.fl. har inte hört ett ord om din inställning om Veikkaus återkomst till Åland. Anders Holmberg har helt rätt i sin fråga till DEN Ålänska riksdagsmannen. bl.a

Om man nöjer sig med att

Om man nöjer sig med att vilja höra relevanta nyheter, då kan man slå på radion. Om man vill också se nyheterna gäller TV-n. Om man önskar riktigt fördjupa sig i nyheter via följdriktig tidningsläsning däremot – då måste man själv i praktiskt avseende hjälpa till för att uppnå önskad kunskap, genom att bläddra sig fram sida för sida. Med kunskapen uppnådd, då behöver man förhoppningsvis inte skriftligt framföra en och samma fråga gång på gång.

Sapientia, jag har läst den-

Sapientia, jag har läst den- Ettt svar som sa ingenting. som du kanske såg, ställde jag frågan direkt till Mats Löfström. Jag har aldrig sett att han har uttalat sig under den debatten som pågick om Veikkaus Jag har själv haft kontakt med Rikspolisen på fastlandet och Veikkaus. Så jag vet nog vissa saker om spelet i kulisserna.

Ledsen, då bör han nog jobba

Ledsen, då bör han nog jobba först på Ålands lotteri som gjorde att Veikkaus försvann från Åland, Under skattar du alla över 1600 som skrev på listorna, för att få ha Veikkaus kvar. Och vad gjorde Mats L åt dom som fick lägga ner bl.a Tipsettan och dom som blev utan jobb. med flera butikerr som fick dra ner istället för att utöka, Dom små landsorts butikerna drabbades hårt.

Sidor

Efter Yles färska partimätning står det klart att alla röster på Åland behövs för att det svenska mandatet ska tryggas.

På söndag har vi större chans än någonsin tidigare att rösta fram en åländsk suppleant i EU-valet.

En av de viktigaste och största ansvarsfrågorna i samhället idag är att se till att omsorgen om de äldre blir bra. Inte bara förvaring av sjuka och dementa, inte bara uträknade sekunder för hembesök, inte bara överlevnad - utan ett gott liv.

Ja, bästa ålänska väljare. Som före detta ålänning vill jag nu se till Ålands bästa. Stöd Camilla Gunell i detta EU-val. Nu gäller inga fagra löften från SFP och deras svenskhet. Se bara vad de gjorde för svenskheten i Österbotten.

Europa behöver ta ett tydligt ledarskap i klimatfrågan. Europa behöver leva upp till sitt viktigaste uppdrag att i humanismens namn bygga fred och stabilitet. Europa behöver lära sig av sina misstag.

En stor eloge till Kerstin Österman för det hon skrev i ”Sticket” i tisdagens, 21 maj, Ålandstidning. Hon beskriver det som en del av oss kommuninnevånare upplever när det gäller kommunsammanslagningar. Jag skriver under på allt hon skrev.

Åländsk vänster representerade av sossarnas lagtingsgrupp bemöter undertecknades senaste insändare med att inte bemöta de sakfrågor som vi framförde om att "hållbar utveckling kräver resurser", och att marknadsekonomi och ekonomisk utveckling måst

Nu på söndag är det val till Europaparlamentet. Varje röst kommer att räknas och varje röst kan vara avgörande för om Åland har ett inflytande. Varje åländsk röst på kandidat 259 stärker Anton Nilssons mandat att föra vår talan i Bryssel.

Det glädjer mig innerligt att MSÅ har tagit möjligheterna med träbyggande till sig. Det är av yttersta vikt att bygg och boendesektorn på Åland blir mer hållbar och då är träbyggnation en ypperlig strategi.

Nu har man än en gång ökat de ekonomiska klyftorna mellan landskapets makthavare och fattigpensionärerna. Skämmas.

Falköga

Polisen på Åland har inlett sin flytt till tillfälliga lokaler, detta två veckor före juni månad och sommarsäsongen är här.

Lagtingsbyggnaden har sedan februari 2018 varit avspärrad på grund av att marmorplattorna är uttjänta och riskerar att ramla ner. Mig veterligen har ingen plan ännu presenterats för hur fasaden skall åtgärdas.

Det krävs ett starkare politiskt ledarskap för att vi ska klara av klimatutmaningen och den miljöförstöring som pågår. Den 26 maj har vi en chans att skapa det ledarskapet.

Barn i bild

Fler insändare