Publicerad 18 mars 2019 kl. 22:00

Vågar moderaterna bekänna färg före valet?

Kommentarer (8 st)

Nå, just denna tystnadens tid

Nå, just denna tystnadens tid verkar nu dessbättre vara på sin upphällning. Den moderata profilen i MSÅ, forna Frisinnad Samverkan – den har ju mycket klart och tydligt visat sig ha fått nog av den socialistiska ideologins destruktiva inverkan på allas vårt genuint åländska samhälle. Att en moderat väljare nu i egentlig mening så uppenbart stöder detta uppvaknande, det gör ju inte saken sämre, precis.

Moderaterna vet vad folk

Moderaterna vet vad folk tycker om deras samarbete med sossarna , och eftersom dom inte har lämnat något besked hur dom kommer agera i nästa val , så har vi ingen ändring att förvänta oss. Att lägga sin röst på moderaterna är samma som att lägga den på sossarna, tänk Igge Holmberg, tänk Sara Kemetter, tänk Nina Fellman , tänk Mia Hanström .Några praktsossar ! En röst på moderaterna är en röst på sossarna !

Av princip brukar jag inte

Av princip brukar jag inte bemöta anonyma inlägg i detta forum. Men då min absoluta uppfattning är att en röst på moderaterna i kommande val innebär en röst på borgerlig politik så gör jag detta undantag. Personligen ser jag fram emot och kommer att jobba för en mitten/höger regering. Hoppas detta är tydligt nog. Om någon vill debattera eller diskutera mer ingående vad jag står för så tag kontakt via messenger eller mail jstrand@aland.net

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare