Publicerad 18 mars 2019 kl. 22:00

Vågar moderaterna bekänna färg före valet?

Kommentarer (8 st)

Nå, just denna tystnadens tid

Nå, just denna tystnadens tid verkar nu dessbättre vara på sin upphällning. Den moderata profilen i MSÅ, forna Frisinnad Samverkan – den har ju mycket klart och tydligt visat sig ha fått nog av den socialistiska ideologins destruktiva inverkan på allas vårt genuint åländska samhälle. Att en moderat väljare nu i egentlig mening så uppenbart stöder detta uppvaknande, det gör ju inte saken sämre, precis.

Moderaterna vet vad folk

Moderaterna vet vad folk tycker om deras samarbete med sossarna , och eftersom dom inte har lämnat något besked hur dom kommer agera i nästa val , så har vi ingen ändring att förvänta oss. Att lägga sin röst på moderaterna är samma som att lägga den på sossarna, tänk Igge Holmberg, tänk Sara Kemetter, tänk Nina Fellman , tänk Mia Hanström .Några praktsossar ! En röst på moderaterna är en röst på sossarna !

Av princip brukar jag inte

Av princip brukar jag inte bemöta anonyma inlägg i detta forum. Men då min absoluta uppfattning är att en röst på moderaterna i kommande val innebär en röst på borgerlig politik så gör jag detta undantag. Personligen ser jag fram emot och kommer att jobba för en mitten/höger regering. Hoppas detta är tydligt nog. Om någon vill debattera eller diskutera mer ingående vad jag står för så tag kontakt via messenger eller mail jstrand@aland.net

Kritiken mot kommunreformen har varit hård ända sedan arbetet påbörjats. Denna kritik har ofta varit långt ifrån konstruktiv och upprepade gånger har reformen målats upp som domedagen för den kommunala demokratin.

Ålands framtids ordförande säger att hon inte tycker regeringen har gjort tillräckligt för ensamförsörjande.

Jag skulle vilja ställa en fråga till Mariehamns Energi. I prislistan normalförbrukare på hemsidan anges dels överföringsavgift på 3,65 c/kWh och dels elavgift på 3,81 c/kWh, vardera utan moms.

Våra courtagenivåer för näthandel är volymstyrda och varierar för ägarkunder från 0,05 till 0,18 procent. Vid mindre affärer finns en minimiavgift som är mellan 3-8 euro.

Mosse Wallén efterfrågar de åländska bankernas handelsavgifter för Rederi Ab Eckerö och Viking Line Abp. Frågorna beskriver bland annat noll courtage hos Swedbank och väldigt låga avgifter hos näthandelsbolagen Avanza och Nordnet.

Dimensioneringen av hälso- och sjukvårdspersonalen och vårdens kvalitet vid effektiverade serviceboenden (ESB) måste stadgas i lag.

Min uppfattning är att det totala kostnadstrycket på bankkunder är högre i Sverige än här på Åland och i Finland, vilket jag baserar på att svenska banker har klart högre lönsamhet än vad finska banker har.

Åland är rikt brukar det heta. Vi tjänar mer än finländarna överlag, och vår sysselsättningsgrad gör närregionerna gröna av avund.

Vårt spelbolag ger miljoner till föreningar som producerar kultur och social service.

Om man inte riktigt tror på skärgårdens möjligheter att vara en del av den åländska framtiden, då ska man bygga en bro för 27 miljoner euro och köpa en ny färja för 47 miljoner euro.

Så har kallelsen till Viking Lines bolagsstämma kommit ut. Trots kritik från aktieägare och media på Åland och i riket gällande de svaga resultaten och hög medelålder väljer styrelsen att omvälja sig själva.

I onsdags fastställdes valresultatet och den nya riksdagen tillträdde formellt. Det är en kort startsträcka där erfarenhet och rutin är viktiga styrkor vid sidan av röstetalen. Redan har spekulationerna kring nästa regering kommit i gång.

I en insändare kritiserar Ålands framtid genom dess ordförande landskapsregeringens arbete mot ekonomisk utsatthet.

Måndagens pangnyhet för småsparare i Sverige var Swedbanks meddelande om att banken slopar sina courtageavgifter vid aktiehandel.

I klartext innebär det att bankens kunder får handla aktier gratis.

Barn i bild

Fler insändare