Publicerad 11 september 2019 kl. 22:06

Vårdslös körstil av Williams buss

En tanke slog mig häromdagen när Williams busschaufför än en gång kört som en vilde, enligt mitt och andras barn. Skulle han köra så där fort och vårdslöst om hans egna barn eller barnbarn var ombord?

Mitt barn kunde se hastighetsvisaren och där det var 30 kilometer i timmen där körde busschauffören minst 80. Det är ju knappast okej! Tänk vad som kan hända med alla barn ombord om det blir en krock i den hastigheten. Hemska tanke!

80 var den hastighet som oftast hölls enligt barnen och de var rädda allihop. Är det ingen polis som håller koll på hur dessa busschaufförer kör? Verkar lite märkligt, eftersom de kör våra barn till och från skolan.

Inte nog med att det verkar vara svårt med hastigheten. Att komma i tid på morgnar och eftermiddagar verkar också vara väldigt svårt av någon anledning. På hemgång kan barnen få vänta 30 minuter eller mer och det är ju inte alls okej.

Hoppas på skärpning från Williams busschaufförer.

Viking Lines busschaufförer kör enligt hastighetsbegränsningarna, väntar tills barnen spännt fast sig och kommer i tid. Vore något för Williams chaufförer att ta efter.

”Förälder”

Geir Lundberg, enhetschef på Williams buss, svarar:

Påståendena som nämns i insändaren känner jag inte till.

Jag föreslår att insändaren tar kontakt med mig så kan vi diskutera vidare.

Fyra miljoner av Sveriges besökare är finländare.

Det är alldeles klart att skattemyndigheterna hela tiden känner ett utökat behov av sysselsättning. Man skickar ut ett flertal skrivelser om olika beskattningsbeslut och verkningarna av dessa.

Tips till ÅCA: Gör som Ålands skogsindustrier och sänk priset på råvaran. Då blir det större vinst.

”Ekonom”

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Barn i bild

Fler insändare