Publicerad 11 september 2019 kl. 22:06

Vårdslös körstil av Williams buss

En tanke slog mig häromdagen när Williams busschaufför än en gång kört som en vilde, enligt mitt och andras barn. Skulle han köra så där fort och vårdslöst om hans egna barn eller barnbarn var ombord?

Mitt barn kunde se hastighetsvisaren och där det var 30 kilometer i timmen där körde busschauffören minst 80. Det är ju knappast okej! Tänk vad som kan hända med alla barn ombord om det blir en krock i den hastigheten. Hemska tanke!

80 var den hastighet som oftast hölls enligt barnen och de var rädda allihop. Är det ingen polis som håller koll på hur dessa busschaufförer kör? Verkar lite märkligt, eftersom de kör våra barn till och från skolan.

Inte nog med att det verkar vara svårt med hastigheten. Att komma i tid på morgnar och eftermiddagar verkar också vara väldigt svårt av någon anledning. På hemgång kan barnen få vänta 30 minuter eller mer och det är ju inte alls okej.

Hoppas på skärpning från Williams busschaufförer.

Viking Lines busschaufförer kör enligt hastighetsbegränsningarna, väntar tills barnen spännt fast sig och kommer i tid. Vore något för Williams chaufförer att ta efter.

”Förälder”

Geir Lundberg, enhetschef på Williams buss, svarar:

Påståendena som nämns i insändaren känner jag inte till.

Jag föreslår att insändaren tar kontakt med mig så kan vi diskutera vidare.

Signaler får mobiltelefoner, basstationer för 3G, 4G och 5G är avsedda att gå långt. Dessa pulserande elektromagnetiska signaler har förmåga att tränga in i eller genom kroppen och påverka hälsan.

Johan Dahlman skriver i sin krönika i Ålandstidningen 15.11.2019 om Ålands Skogsindustrier Ab (ÅSI), virkespriserna på Åland och arbetet efter stormen Alfrida.

Ungdomarnas välbefinnande diskuteras mycket just nu, och med all rätt.

För den finländska husdjursproduktion är friska och välmående djur en grundbult för verksamheten. Vi har redan i dag en relativt sträng djurskyddslagstiftning som bas, och den kommer att förnyas i sin helhet under inkommande år.

I olika insändare förtalar och misstänkliggör Anders Gustafsson (AG) och Ralf Carlsson (RC) Strålskyddsstiftelsen på helt osakliga grunder.

Denna vecka uppmärksammas restorativ rättvisa (eng. Restorative justice, på svenska också reparativ rättvisa) runtom i hela Europa, under hashtaggen #RJWEEK.

Upprepade hänvisningar till en förutsedd ekonomiskt nedgång börjar numera dyka upp i massmedierna.

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Barn i bild

Fler insändare