Publicerad 20 maj 2019 kl. 22:06

Vi stöder Anton Nilsson

Vi, undertecknade, stöder Anton 259 i EU-valet därför att Anton säger: ”mer Åland i EU–mindre EU på Åland”

Anton Nilsson har flera års erfarenhet av EU och fyra år i parlamentet som specialmedarbetare åt Nils Torvalds och därmed en gedigen kunskap om aktuella EU-frågor.

Tack vare överenskommelsen med SFP vet vi att vi får inflytande i EU även om inte Anton skulle bli direkt invald.

Anton har åkt runt i kommunerna och till många företag och vid de tillfällena lyssnat på folk. Anton har imponerat vid olika diskussioner och debatter genom sitt vänliga, lugna sätt och med klara, tydliga svar på svåra frågor. Han har kunskap om och förståelse för de åländska näringarna, speciellt jordbruk och fiske, och för företagens olika problem som EU-reglerna skapar. Det är tydligt att Anton Nilsson har en stark känsla för Åland.

En röst på Anton 259 är det enda som ger en reell möjlighet att garantera att åländska frågor lyfts fram i parlamentet.

En röst på Anton 259 är den starkaste rösten för svenska språket i finländska delegationen i EU.

Nu gäller det att säkra Ålands inflytande i EU och det gör vi genom att rösta på Anton Nilsson 259.

Före detta lagtingskvinnor:

Mirjam Öberg

Gun Carlson

Anne-May Pehrsson

Harriet Lindeman

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Jens Boeving skriver ett lite osammanhängande inlägg som jag tror ska stöda Stellan Egelands (Ob) påstådda icke-rasism genom att hänvisa till handtecknet som Egeland gjorde flera gånger under valvakan.

Budgeten för Åland visar och har under flera år visat på rejäla underskott, vissa år ner mot -18 miljoner euro.

Den goda nyheten den här veckan, åtminstone än så länge, är att en ny regering på Åland har börjat hitta sin form och sammansättning. Den dåliga nyheten är att inte Liberalerna finns med bland de partier som ska utveckla Åland den närmaste tiden.

Annika Sjölund (HI) och Mats Perämaa (Lib), båda kända åländska profiler med skärgårdsbakgrund har i livligt kommenterade inlägg på Facebook uttryckt sina farhågor med riskerna vid en olycka i den aktuella Föglötunneln.

I en insändare i fredagens Ålandstidningen påstår Lisa Gustavsson att mobilstrålning ”ger dna-skador, neurologiska sjukdomar och cancer”.

De första Norden-föreningarna i Danmark, Norge och Sverige bildades 1919 och firar 100-årsjubileum i år. Näst efter kom Island 1922 och Finland 1924.

Den nya nationella strategin för psykisk hälsa ger ramar kring hur vi i Finland ska jobba med psykisk hälsa fram till år 2030.

ÅHS chef för primärvården, svara gärna på hur ni tänker när ni inte sätter in ordinarie tjänster när det tydligt finns behov av det?

Barn i bild

Fler insändare