Publicerad 20 maj 2019 kl. 22:06

Vi stöder Anton Nilsson

Vi, undertecknade, stöder Anton 259 i EU-valet därför att Anton säger: ”mer Åland i EU–mindre EU på Åland”

Anton Nilsson har flera års erfarenhet av EU och fyra år i parlamentet som specialmedarbetare åt Nils Torvalds och därmed en gedigen kunskap om aktuella EU-frågor.

Tack vare överenskommelsen med SFP vet vi att vi får inflytande i EU även om inte Anton skulle bli direkt invald.

Anton har åkt runt i kommunerna och till många företag och vid de tillfällena lyssnat på folk. Anton har imponerat vid olika diskussioner och debatter genom sitt vänliga, lugna sätt och med klara, tydliga svar på svåra frågor. Han har kunskap om och förståelse för de åländska näringarna, speciellt jordbruk och fiske, och för företagens olika problem som EU-reglerna skapar. Det är tydligt att Anton Nilsson har en stark känsla för Åland.

En röst på Anton 259 är det enda som ger en reell möjlighet att garantera att åländska frågor lyfts fram i parlamentet.

En röst på Anton 259 är den starkaste rösten för svenska språket i finländska delegationen i EU.

Nu gäller det att säkra Ålands inflytande i EU och det gör vi genom att rösta på Anton Nilsson 259.

Före detta lagtingskvinnor:

Mirjam Öberg

Gun Carlson

Anne-May Pehrsson

Harriet Lindeman

Liberalernas John Holmberg (JH) skjuter rejält från höften när han bemöter mitt debattinlägg ”Tänk att det krävdes en pandemi”. Man kan nästan tro att Holmberg sitter i aktern på fartyget och fiskar.

Journalistförbundet skriver på sin hemsida:

Att leva i verkligheten är viktigt, inte minst som politiker. Det verkar bestämt som om lantrådet Veronica Thörnroos och jag själv befunnit oss i parallella universum de senaste åren.

Runa Lisa Jansson skriver i en insändare att skattemyndigheterna gör allt för många utredningar, skickar onödiga skattebeslut och som en följd av detta har behov av att öka personalen.

De allra flesta finländare och ålänningar tar coronaviruset på mycket stort allvar och följer alla rekommendationer mycket noga, vilket är en fantastiskt fin sak och styrka i vårt samhälle.

”Ansökte om utkomststöd – erbjöds tält och sovsäck” var rubriken i torsdagens Ålandstidning. ”Ålänningarna måste garanteras ett skyddsnät, ett nät som inte får vara håligt i vissa kommuner” skrev man i Nya Ålands ledare samma kväll.

Fyra miljoner av Sveriges besökare är finländare.

Det är alldeles klart att skattemyndigheterna hela tiden känner ett utökat behov av sysselsättning. Man skickar ut ett flertal skrivelser om olika beskattningsbeslut och verkningarna av dessa.

Tips till ÅCA: Gör som Ålands skogsindustrier och sänk priset på råvaran. Då blir det större vinst.

”Ekonom”

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Barn i bild

Fler insändare