Publicerad 12 juli 2019 kl. 22:00

Viking Line, räkna rätt på frukosten!

Efter midsommar åkte vi med Viking Grace från Stockholm till Mariehamn.

Bilar till Åland kommer som vanligt i slutet av lastningen och då blir det att man kommer sent till frukostrestaurangen. Denna gång var det slut på en del mat och personalen bekräftade att det fanns i början av frukosten men tagit slut på grund av felräkning.

Vi skrev till Viking Line och undrade om det ska vara så att maten tar slut under pågående servering. Svaret blev att vid svårigheterna med leveranserna kan det saknas något. Vi tänkte, ska man då betala fullt pris? Det snabbaste är att ringa och fråga, sagt och gjort.

Men det var fel, frågan betraktas som reklamation och kan bara hanteras via mail. Damen som svarade skulle kontrollera och ringa upp igen. Hon ringde upp, beklagade att hon inte kunde göra något, men hon skulle kontakta reklamationen.

Så kom det ett mail som förklarade att det var mail som gällde och det kom också information hur passagerare ska hantera reklamationer. Vi skrev ett nytt mail med vår fråga och fick ett kort svar. Man betalar fullt pris för buffén även om en maträtt saknas eller har tagit slut.

Ett stort risknippe till reklamationen som inte upplevdes kundorienterad och också irriterad och även till fartyget med uppmaningen att räkna rätt nästa gång.

Två sommarålänningar med Viking Club

Med spänning kastade jag mig över det nya regeringsprogrammet för att läsa om den nya regeringens planer för äldreomsorgen.

Angående regeringens eventuella kostnader för avbryta kortrutten/tunnel till Föglö. Här är mina svar på frågorna.

• Vad kommer skadestånden bli på avbruten upphandling av kortrutten?

Sent ska en syndare vakna.

I den ursprungliga insändaren från S-lagtingsgruppen kritiserades Obunden samling och dess partiledare för att man tillåtit att jag fick ställa upp som kandidat i lagtingsvalet trots att jag av Åbo hovrätt hade dömts till ett villkorligt fängelsst

Då Alexander Kerenskijs provisoriska ryska regering störtades 7 november 1917 i vad som senare kom med sovjetisk terminologi att kallas ”oktoberrevolutionen” blev följden en skarp tudelning av det politiska fältet i Finland.

I början av mars 2019 fick styrelseledamoten Birgitta Johansson, ledamot av stadsstyrelsen, i uppdrag att boka ett presentationstillfälle inför stadsstyrelsen där utvärderingar, erfarenheter och arbetssätt skulle presenteras.

Att gå till personangrepp brukar betyda att argumenten tryter. Det är helt uppenbart när det gäller Marcus Måtars osakliga reaktion på den socialdemokratiska lagtingsgruppens insändare.

Nu är det adventstid, och vi väntar på julen, att ljuset ska återvända, att solen ska skingra alla mörka moln som döljer vår himmel, både utomhus och inombords.

Det är kanske denna tid på året, som det kan vara på sin plats att tala om flyktingpolitiken och flyktinghjälp. Den är en sak, som Åländsk demokrati har engagerat sig i.

Klarlägganden gällande Enerexit Ab:s tidigare styrelses beslut och de goda samarbetsförhållandena med stadsledningen (Tage Silander, Barbara Heinonen och Emma Dahlén) där fyra till antalet konstruktiva möten hölls med fullständig öppenhet.

Nej, det var ingen anonym ”kortfilm”, ”visad på Sjöfartsmuseet”, som så inspirerade kompositören Maria Grönlund att hon skapade konceptalbumet ”Songs of a sad sailor”, anmäld av Zeb Holmberg i Ålandstidningen den 4 december.

Det enda parti som veterligen ställt upp någon som dömts till ovillkorligt straff är Socialdemokraterna. Hur kan man då kritisera Obunden samling och dess ledning för att jag som dömts till villkorligt straff tilläts ställa upp i val för partiet?

I Ålands lagting sitter en lagtingsledamot, Marcus Måtar (Ob), med en nyligen fastslagen villkorlig fängelsedom för grovt ocker.

Barn i bild

Fler insändare