Publicerad 13 september 2018 kl. 22:00

Lyckat möte drunknade i obegriplig mediabojkott

Allt tyder på att mötet mellan försvarsministeriet och Åland var en framgång. Tyvärr såg ministern till att rubrikerna handlade om något annat.

Kommentarer (3 st)

Ha,ha, karln har fått order

Ha,ha, karln har fått order från hög ort att upprätthålla goda förbindelser med Åland. Han kom hit med svansen mellan benen. Och nu gjorde han sig löjlig genom sin vägran att möta pressen. Ryssland tillsammans med Kina har sin största militärövning någonsin just nu. Åland är väldigt intressant för många , vilket vi ofta , tyvärr, inte inser .

Syftet med Ryssland Kina

Syftet med Ryssland Kina övningen är faktiskt en direkt förberedelse för att tillsammans inta Åland. Därför har Finland utökat sitt försvarssamarbete med Sverige för att kunna försvara Åland inför den planerade invasionen. Självklart måste tidningarna hållas utanför detta. Det är endast lantrådet Katrin Sjögren som är involverad.

Säljägarna på Otterböte kom från nuvarande Polen. På samma sätt är vi alla som bor här i dag resultatet av vågor av invandring. Idén om ett monokulturellt Åland är lika falsk som bisarr.

Stipendieboenden för gästade konstnärer är en vinstaffär för alla inblandade. Åland ligger bra till med tre sådana boenden, men skulle kunna utveckla sitt artist in residence-system ytterligare.

Att Rederi Ab Eckerö säljer delar av sitt aktieinnehav i Alandia till Wiklöf Holding kan innebära att den omdebatterade hembudsklausulen försvinner på nästa bolagsstämma.

Sexuella trakasserier bland barn är mycket vanligare än man tror. Samtidigt är pornografin bara ett knapptryck bort.

Det finns från åländsk sida en både realistisk och nykter syn på det skärpta säkerhetsläget i Östersjön.

Debatten som förs om Ytternäs skolas beslut att ha mångkultur som tema i år visar att alla skolor borde följa efter.

”Turn on, tune in, drop out” - vilket ungefär betyder: tänd på, koppla upp dig mot alltet, slockna ut –den gamle drogromantikern Timothy Learys berömda ord beskriver ganska bra diskussionen inför den svenska valrörelsen och det allmänna debattklimatet på nätet.

#Metoo-rörelsen fungerade som en viktig ventil och helande kraft för många drabbade kvinnor, men om inte vittnesmålen får konsekvenser för förövarna kommer tyvärr övergreppen att fortsätta och debatten dö ut.

Det som behövs nu är politiskt mod att inse att den cementerade blockpolitiken har nått vägs ände.

Om någon ur Finlands regering borde svara på frågor från pressen under ett Ålandsbesök är det försvarsministern Jussi Niinistö (Blå).

När nästan ingen tid återstår tycks parterna fortfarande stå långt från varandra.

Landskapets kistor har åter fyllts på. Men att nu tömma dem vore en förhastad och riskabel strategi.

Efter fjolårets uppståndelse har metoo-debatten nästan dött ut. En tragedi eftersom många därmed tycks betrakta problemet som löst medan det i själva verket kvarstår.

Barn i bild

Fler ledare