Publicerad 29 mars 2019 kl. 22:03

Ta tillbaka debatten från trollen

Alla toleranta, nyfikna och seriösa människor måste ta tillbaka debatten från de troll som i allt högre grad förpestar det offentliga samtalet.

Kommentarer (3 st)

Eftersom vi har skapat ett

Eftersom vi har skapat ett tyst samhälle där ingen kritik får förekomma så uppstår som en ventil sk troll. Journalisterna hugger ner på allt som inte passar just deras agenda och mall.Antingen tar man till sig av det dom sk trollen skriver eller också bryr man sig ej.Du väljer själv !

Bästa Fredrik Rosenqvist, hot

Bästa Fredrik Rosenqvist, hot och lögnaktigt förtal bör givetvis beivras, eller avlägsnas – var ett sådant ”paller och jål” än förekommer i bestående skrift! Men, för att seriösa debattörer ska kunna återta kommentarsfält, bloggar och Facebookdiskussioner från trollen, liksom – därtill krävs onekligen att vederbörande ”offer” åtminstone försöker argumentera för sina åsikter. Och i ett dylikt meningsutbyte ingår definitivt inte smått sakrala glosor, ett meningslöst svammel om allt och ingenting.

Världsekonomin saktar in. Att ECB redan har avfyrat bankens ränte- och stödköpsvapen ökar osäkerheten och ställer krav på euroländerna.

Flera etablerade politiker har aviserat att de inte ställer upp i höstens lagtingsval. Samtidigt hörs flera röster om att det är svårt att hitta nya kandidater. Det är allvarligt och kan på sikt vara en stor utmaning för den åländska demokratin.

Skattegränsen är ett irritationsmoment i handeln med närregionen. Dess betydelse för den åländska ekonomin är trots det svår att överskatta.

En uppsjö av idéer och tankar har presenterats i sommarens gästledare. Det är dock upp till var och en av oss att se till att idéer förverkligas.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Emma Björkman Molin

Debaclet kring den gemensamma räddningsmyndigheten illustrerar flera åländska utmaningar. Utveckling förutsätter att fler vågar lita på varandra.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Malin Lindberg,
utbildningsstrateg.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Victoria Sundberg, Business Area Manager, Card & Mobile Payments/Director of Cards på Crosskey

Under press från flera håll ser det kinesiska kommunistpartiet ut att åter bekänna färg. Även i Norden finns flera sätt att ta avstånd från totalitarismen.

Äntligen tycks det finnas plats för en diskussion om den moderna arkitekturens formspråk och anspråk. Det bildas diskussionsgrupper på nätet, som Arkitekturupproret, och åsikterna som kommer fram är många.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Känslor av stagnation och hopplöshet är inte ett problem endast i fattiga utvecklingsländer.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Barn i bild

Fler ledare