Publicerad 27 september 2019 kl. 22:06

Mariehamns seglarförening arrangerar inte Poker Run

Mariehamns seglarförening (MSF) har de senaste dagarna (24 och 25 september) fått utstå en del obefogad kritik för vårt direkt ansvarslösa arrangerande av Poker Run på insändarsidorna.

MSF har ingenting med arrangemanget att göra utan vi hyr enbart ut platser vid våra bryggor åt båtarna, något vi gör åt cirka 8.000 övernattande båtar per år.

Precis som ett hotell kan vi inte påverka hur våra gäster tar sig till och från vår anläggning, men när de väl är på plats gör vi vårt bästa för att deras inverkan på miljön ska vara så liten som möjlig.

Vi har länge jobbat för att vår gästhamn ska vara så miljövänlig som möjligt och vi är en av pilothamnarna i Finland för miljöcertifieringsprogrammet Blue Flag, som internationellt drivs av icke-vinstdrivande Foundation for Environmental Education med cirka 4.300 verksamheter i 47 länder certifierade.

Jag föreslår att skribenterna googlar Poker Run Åland för kontaktuppgifter till arrangörerna om ni vill fortsätta diskutera arrangemangets lämplighet.

Har ni några konkreta tips på hur MSF kan förbättra sitt miljöarbete är ni givetvis välkomna att ta kontakt, mina kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida.

Kenneth Andersson

kommodor, Mariehamns seglarförening

Ungdomarnas välbefinnande diskuteras mycket just nu, och med all rätt.

För den finländska husdjursproduktion är friska och välmående djur en grundbult för verksamheten. Vi har redan i dag en relativt sträng djurskyddslagstiftning som bas, och den kommer att förnyas i sin helhet under inkommande år.

I olika insändare förtalar och misstänkliggör Anders Gustafsson (AG) och Ralf Carlsson (RC) Strålskyddsstiftelsen på helt osakliga grunder.

Denna vecka uppmärksammas restorativ rättvisa (eng. Restorative justice, på svenska också reparativ rättvisa) runtom i hela Europa, under hashtaggen #RJWEEK.

Upprepade hänvisningar till en förutsedd ekonomiskt nedgång börjar numera dyka upp i massmedierna.

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Barn i bild

Fler insändare