Publicerad 16 april 2019 kl. 20:26

Bälteslös fick böter

Förarna av de två obesiktade fordon som polisen under tisdagen påträffade i Mariehamn och i Jomala gick samma öde till mötes.
Polisen avlägsnade respektive bils registreringsskylt, och delade ut en böteslapp för misstänkt trafikförseelse till vardera förare.

Polisen påträffade under onsdagen en efterlyst person.
”Personen stämdes till Helsingfors tingsrätt”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ett eller flera barn påträffade under onsdagen ammunition ”i ett olåst och icke bevakat fordon på landsbygden intill en skola”. Det uppger polisen i ett pressmeddelande.
”Polisen granskade ärendet och böter kommer att delges, ammunition omhändertogs”, skriver polisen.

”Ansträngda resurser” gjorde det under onsdagen svårt för allmänheten att nå polismyndigheten. Det uppger polisen i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.
”Allmänheten som försökt nå polisen har fått vänta och haft svårt att komma fram via växeln, vi beklagar eventuella olägenheter”, skriver polisen.

Jomalafullmäktige beslutade på tisdagskvällen att bordlägga frågan om godkännande av grundavtalet för Kommunernas socialtjänst.

Skarvens dockning drar ut på tiden. Enligt ett pressmeddelande från Ålandstrafiken ska orsaken vara ”nya överraskande arbeten före provkörning”.

Stadsutvecklingsnämnden beslutade under måndagskvällen om motiveringar till varför färre byggnader i stadsdelen Sveden bör skyddas jämfört med stadsarkitektens förslag.

Stadsutvecklingsnämnden bordlade under måndagskvällen delgeneralplanen för centrum.
– Ärendet bör diskuteras i grupperna för en bättre behandling i stadsfullmäktige, säger nämndens vice ordförande Peter Enberg (MSÅ).

Landskapsregeringen betalar ut totalt 1.112 euro till den fårägare i Hammarland vars får attackerades och dödades av varg för en tid sedan.

Den åländska polisen rapporterar att natten till lördagen varit relativt lugn trots att ett fall av grovt rattfylleri upptäcktes i Möckelö, Jomala.

Föraren fick göra ett precisionsalkometertest och delgavs körförbud.

Logistikbranschens avtal gick ut förra veckan och förhandlingarna har enligt Kauppalehti kört fast rejält. Striden har tillspetsats av där Postens planer på att hyra in personal.

En personbil körde vid 9-tiden på fredagsförmiddagen in i en annan personbil. Olyckan inträffade i närheten av Karrböle vägskäl på Nya Godbyvägen i Jomala.

Under onsdagen mottog polisen en anmälan om en arbetsplatsolycka, en person hade ramlat från ett tak och ambulans tillkallades som omhändertog olycksoffret. 

Skarven kommer inte att vara tillbaka i trafik den 9 november som tidigare uppgetts. Dockningen blir förlängd på grund av att varvet har arbeten att göra med andra fartyg. Det meddelar Ålandstrafiken. 

Barn i bild