Publicerad 17 april 2019 kl. 18:14

Böter för respektlös väjning

En personbilsförare i staden erhöll under onsdagen böter för ”underlåtenhet att som förare i god tid visa sin väjningsplikt”. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Om cirka en och en halv vecka kommer lagtinget att debattera den åtgärdsmotion som Veronica Thörnroos (C) överlämnade i början av april.

POLIS Under gårdagens eftermiddag körde en personbil i en traktor med harv bakifrån.
Olyckan skedde vid Långträsk i Hammarland och i personbilen färdades fem personer. En, föraren, fick föras med ambulans till sjukhuset för kontroll.

 

Hissen ombord på m/s Gudingen kan för tillfället enbart användas i nödfall, meddelar Ålandstrafiken. Orsaken är att hissen ska anpassas för rörelsehindrade. 

En kvinna, som befunnit sig i penningknipa och uppträtt hotfullt och aggressivt mot två kommunala tjänstemän, dömdes på tisdagen av Ålands tingsrätt till 80 dagars fängelse. Fängelsedomen omvandlades till 80 timmars samhällstjänst.

En personbil och en lastbil kolliderade vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen i Östergeta.

Vårdö FBK fick förra veckan ett lås till sin branddepå igenstockat med lera.

Polisen har de senaste dagarna genomfört flera rattfyllerikontroller och under måndagen meddelar man att en person står misstänkt för grovt brott efter att ha blåst 1,2 promille på Järsövägen i söndags.

Strax efter klockan 13 på söndagen gick automatalarmet vid Ålands skogsindustrier i Godby, Finström. Enligt räddningsinspektör Thomas Mattsson ska det dock inte handla det inte om någon brand.

Under natten till söndag kallades polisen till ett flervåningshus där en halvnaken man knackade på dörrar och försökte ta sig in till folk. Personen påträffades och greps på basen av polislagen.

Peter Enberg (MSÅ) föreslår i en motion till stadsfullmäktige att stadsstyrelsen ska ta fram en strategi kring offentligt byggande i trä.

Wiklöf Holdings investmentbolag Mika Alpha och Mike Charlie köper via ett annat bolag 225.000 av de 700.000 aktier som Ömsen sålde i tisdags.

En person som under torsdagsnatten ska ha hotat andra med kniv misstänks för olaga hot och misshandel.

En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att onsdagsnatten kört av vägen.

Barn i bild