Publicerad 7 augusti 2020 kl. 17:39

Fick hjälp efter bränslestopp

Automatlarmet på stadsbiblioteket i Mariehamn gick i gång strax efter klockan 17 på torsdagen.

– Det var byggdamm som utlöste larmet, så det var ingen brand, säger Thomas Mattsson, brandinspektör.

Odalgården i Mariehamn kontaktade alarmcentralen vid kvart i två på torsdagseftermiddagen efter att man märkt av rökutveckling i ett av omklädningsrummen.

Det stormar vid fyren Märket som ligger på öppet åländskt hav. Ålandstidningen talar med frivilligarbetaren Veli-Pekka Järvinen, som är en av de som befann sig på arbete i fyren när stormen kom i natt.

Många av Landskapsregeringens anställda jobbar i dag på distans. De uppmanades under gårdagen att förbereda sig på distansarbete efter att Finlands meteorologiska institut gått ut med röd vindvarning på Åland. 

Ms Doppingen, som trafikerar Åva-Jurmo i Brändö, står stilla i morgon torsdag på grund av vädret. Trafiken återupptas kl 14.05 med avgång från Åva.

Även ms Skarven, som trafikerar Svinö-Degerby, ställer in turer på grund av vädret i morgon torsdag. Färjan står stilla från klockan 6.30, och trafiken återupptas kl 15.05 med avgång från Degerby.

Ålandstrafiken meddelar att följade turer med ms Viggen på linjen Åva–Osnäs ställs in torsdagen den 17 september:

Klockan 06:45 och 13:35 från Osnäs.

Klockan 08:30 och 15:05 från Åva.

Bokade kunder kontaktas.

Ms Gudingen, som trafikerar mellan Långnäs och Kökar, ställer in turer i morgon torsdag. Det handlar om 6.30-turen från Kökar och 10.00-turen från Långnäs.

En förare som under tisdagseftermiddagen stannades av polis misstänks för både grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Polisen stannade under tisdagskvällen ett fordon vars förare saknade körrätt i Mariehamn.

Polisen påträffade under tisdagskvällen ett fordon som tidigare varnats om att inte framföras på väg eftersom skicket var dåligt.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att två rådjursolyckor rapporterades in under tisdagsnatten.

DOM En man döms till tre månaders villkorligt fängelse och 50 dagsböter för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Barn i bild