Publicerad 19 januari 2019 kl. 14:45

Fyra misstänkta för olovlig körning

Fyra personer utan körrätt misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning efter en avkörningsolycka i Järsö.

Kommunstyrelsen tog under måndagskvällen upp den unika motion som syftar till att ge Jomalabon Jan-Erik Ståhlman en byggrätt och som Ålandstidningen berättade om i förra veckan.

JOMALA Kommunen köper inkommande läsårs läromedel till lågstadieskolorna från Söderlund Bok & Papper Ab. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagskvällen.

JOMALA Kommunen fortsätter utredandet av förutsättningarna för att anlägga en ny rondell i Dalbo, i den nuvarande korsningen Blomstringevägen–Handelslänken–Fågellänken. Det beslutade kommunstyrelsen under måndagskvällen.

JOMALA Kommunstyrelsen namngav på måndagskvällen det sedan tidigare planlagda området vid Skrapängsvägen till Skrapängen.

POLIS Polisen som hade en lugn natt använde tiden till övervakning av fastigheter och trafik. Inga inbrottstjuvar kunde påträffas denna natt. Ett fordon stoppades på Svibybron som färdades 81 km/h på 50-väg.

Fyra böter, riktad bevakning för att hindra inbrott samt en hotfull patient i en ambulans. Polisen hade mycket att stå i under natten till måndag.

Två anmälningar om störande hemmafester gjordes under den gångna kvällen/natten. Men inget polisingripande krävdes eftersom sällskapen rörde sig vidare ut i nattvimlet.

Under den gångna natten fick polisen anmälan om en person som var så berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv. När polisen kom till platsen hade personen beställt taxi och tog sig alltså hem på egen hand.

En person fick under kvällen/natten föras med ambulans till sjukhus efter att ha ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Till följd av detta hade personen, enligt polisen, fått en snedtripp.

Det finländska vaktbolag som hade huvudansvaret för säkerheten på cupfinalen på WHA får nu kritik i finländska medier, men också bland IFK-supportrar.

Natten till lördagen totalförstördes en bastu i Herrö, Lemland. 

Klockan halv tolv på fredagskvällen utlöstes automatalarmet på fartyget Pommern. Brandkåren hittade ingen orsak till varför automatlarmet gick. 

Under fredagsnatten upptäckte vaktpersonal tre personer som brukade narkotika i ett toalettbås på en nattklubb. Enligt snabbtest var två av personerna påverkade av narkotika och delgavs böter. 

Barn i bild