Publicerad 13 september 2019 kl. 13:50

Gc-bana stängs av

En man blev på torsdagen inlåst på Maxinge i Jomala efter stängningsdags. Mannen hade spelat på en automat och efter att han inkasserat vinsten kunde han inte komma ut.

För många ungdomar på ett och samma ställe var orsaken till att Polisen natten till fredagen utrymde Badhusparken. Ungdomarna drack alkohol.

Polisen kunde natten till fredag gripa en efterlyst person på ett grönområde i Mariehamn. Personen togs till stationen, och kunde efter nödvändiga åtgärder släppas. 

Polisen fick under den gångna natten uppgifter om en berusad och aggressiv person i Mariehamn. Dock kunde man inte hitta personen på platsen. Däremot kunde man föra hem en påverkad och förvirrad person som befann sig i staden.

Polisen tillkallades natten till fredag till en adress i Mariehamn där flera personer var i bråk. Polisen lyckades medla mellan personerna och kunde därmed undvika att något allvarligat inträffade.

Kommunfullmäktige har utsett Niklas Oriander till ny kommundirektör i Kumlinge. Han har tidigare arbetat som kommundirektör i Finström, men flyttade 2015 med familjen till Mocambique.

Hans lön blir 5.400 euro i månaden.

Landskapsarkivets läsesal öppnar igen för allmänheten den 1 juni.

Eftersom undantagsförhållande fortfarande råder ber man besökare följa de föreskrifter som finns.

I slutet av april slog EU-domstolen fast att Finland – och därmed Åland – bryter mot EU:s fågeldirektiv i och med vårfågeljakten. Redan då sade näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) att det inte blir någon vårfågeljakt i år.

Det blir fortsatta studier på distans i höst för Åbo Akademis studerande. Beslutet, som har tagits av rektor Moira von Wright, gäller åtminstone perioden 31 augusti till 23 oktober.

Under natten till tisdag fick polisen in en anmälan om störande beteende i Mariehamn. Två berusade personer påträffades och avvisades från centrum.

Ensamföretagare i Geta får dela på ett statsstöd om maximalt 38.000 euro för den försämrade ekonomiska situationen till följd av coronakrisen.
Stödet som utbetalas är ett fast belopp om 2.000 euro.

Flera förare fick under söndagen böter efter att ha kört vidare utan att stanna vid stoppskylt. En av förarna körde ut från Skillnadsvägen till Ålandsvägen utan att stanna.

Under söndagen åkte en polispatrull till Kvarnbo för att reda ut en skadegörelse. Det visade sig handla om en krossad bilruta och polisen skriver i ett pressmeddelande att ärendet ser ut att kunna redas ut utan åtalsprövning. 

Barn i bild