Publicerad 15 maj 2019 kl. 09:53

Hammarlandsvägen delvis avstängd

Polisen grep natten till lördagen två personer för att skydda dem. Innan de släpps fria ska de erbjudas vård, uppger polisen. 

En rådjursolycka inträffade i Jomala natten till lördagen. Ingen person skadades men jägare fick söka efter rådjuret som förmodades vara skadat. 

Under natten anmäldes en person försvunnen och polisen har inlett en utredning. Någon mer information ges inte i pressmeddelandet.

En person greps efter att ha utfört skadegörelse i Mariehamn. Polisen har upprättat en anmälan.

Från lördag klockan 12.00 upphävs den utfärdade skogsbrandsvarningen. Det meddelar landskapsalarmcentralen.

Polisen utförde en husrannsakan ombord på ett kryssningsfartyg i fredags. Det gällde misstankar om bruk av narkotika ombord.

Eftersom hissen på ms Gudingen genomgår en anpassning för rörelsehindrade kan den för tillfället endast användas i nödfall. Hissen beräknas vara i bruk igen på fredag.

Om cirka en och en halv vecka kommer lagtinget att debattera den åtgärdsmotion som Veronica Thörnroos (C) överlämnade i början av april.

POLIS Under gårdagens eftermiddag körde en personbil i en traktor med harv bakifrån.
Olyckan skedde vid Långträsk i Hammarland och i personbilen färdades fem personer. En, föraren, fick föras med ambulans till sjukhuset för kontroll.

 

Hissen ombord på m/s Gudingen kan för tillfället enbart användas i nödfall, meddelar Ålandstrafiken. Orsaken är att hissen ska anpassas för rörelsehindrade. 

En kvinna, som befunnit sig i penningknipa och uppträtt hotfullt och aggressivt mot två kommunala tjänstemän, dömdes på tisdagen av Ålands tingsrätt till 80 dagars fängelse. Fängelsedomen omvandlades till 80 timmars samhällstjänst.

En personbil och en lastbil kolliderade vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen i Östergeta.

Vårdö FBK fick förra veckan ett lås till sin branddepå igenstockat med lera.

Barn i bild