Publicerad 15 april 2019 kl. 10:53

Justerade tider på Asterholmalinjen

Polisen ryckte under natten ut till en lägenhet i Mariehamn efter en anmälan om att någon misstänktes fara illa.

Polisen granskade under natten till tisdagen nykterheten hos 95 förare vid Lemströms kanal och vid Västerhamn. Samtliga var nyktra.

Natten till tisdagen inträffade två olyckor med rådjur i Finström och Lemland. I båda fallen eftersökte jägare djuren.

Ett sjösällskap som njutit av en dag i havsbandet drabbades sent på lördagskvällen av ett smärre motorhaveri i närheten av Högstens båk, Eckerö. Det uppger Ålands sjöräddningssällskap i en Facebook-uppdatering.

Finströms frivilliga brandkår ryckte vid 11.30-tiden på söndagsförmiddagen ut till omsorgsförbundets gruppboende Maskrosen i Godby.
– Matos utlöste automatlarmet och kåren återställde detsamma, säger brandmästare Ted Andersson.

Samtliga 50 förare som under påskaftons dag genomgick polisens alkotest i Hammarland och i Finström var nyktra. Det rapporteras i ett pressmeddelande på lördagskvällen.

Föraren som under lördagen körde 95 km/h på 70-väg i Lemland delgavs böter av polisen. Det meddelas i ett pressmeddelande.

Polisen började under påskaftons dag, efter en anmälan om ett misstänkt rattfylleri, att leta efter ett misstänkt fordon.
När detta påträffades i Mariehamn blåste föraren, som visade sig sakna körkort. 1,93 promille. Vederbörande misstänks nu för grovt rattfylleri samt olovlig körning.

Sunds och Östra Saltviks frivilliga brandkårer ryckte vid 13.15-tiden på lördagen ut till Smakbyn i Sund.
– Automatlarmet hade aktiverats av matos. Kårerna återställde larmet, säger brandmästare Ted Andersson.

Under långfredagen fick flera förare i trafiken anmärkning för att de fortfarande körde med vinterdäck, inte hade med sig körkortet eller struntade i att använda säkerhetsbälte.

Den mindre brand som på torsdagens morgon uppstod i taket på gamla Gullåsen ska ha startat i samband med takarbeten. Det beskedet gavs vid en presskonferens i dag.

Filosofie kandidat Susanne Perander har i dag utsetts till ny myndighetschef vid ÅMHM. Perander ansågs mest meriterad av de åtta personer som sökte tjänsten, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Polisen, som har fått flera frågor gällande barnbilstolar, skickar på onsdagskvällen ut viss information.
”Oberoende av barnets ålder är bilens baksäte den tryggaste platsen för ett barn”, skriver polisen, som därtill rekommenderar bilbarnstolar med fempunktsbälten.

Barn i bild