Publicerad 7 september 2018 kl. 20:18

Körde på bakhjulet på Järsövägen

Motorcyklisten som under fredagen körde på endast bakhjulet på Järsövägen, mötte en polispatrull mitt i akten.
Vederbörande misstänks därmed för äventyrande av trafiksäkerheten.

Två internationellt efterlysta utländska personer påträffades när polisen utförde en kontroll i samband med att ett kryssningsfartyg anlände till Mariehamn natten mot lördag.

Natten mot lördag skedde en singelolycka med personbil i Lemland. Enligt polisen uppgav föraren sig inte veta hur olyckan gått till, förutom att det av okänd anledning hade svartnat för ögonen.

Ledande socialarbetare Mikaela Brandt har utsetts till tjänsten som socialservicechef vid socialförvaltningen i Mariehamn.

Hon efterträder Cecilia Berndtsson.

En polisutredning om misstänkt miljöförstöring gällande fiskodlingsföretaget Fifax i Eckerö överlämnades i slutet av fjolåret till åtalsprövning.

En förbipasserande upptäckte vid halvtolvtiden på tisdagskvällen en brand ombord på ett upplagt fartyg i Västerhamn. Räddningsverket larmades till platsen, men behövde dock inte göra någon insats.

Vid rutinpatrullering i Mariehamn på tisdagen stoppade polisen ett fordon med två vuxna och två mindre barn. När föraren ålades att utföra ett drogtest erhölls positivt resultat.

Polisen utreder en händelse i dag med tre separata eldsvådor i ett och samma soprum i staden. Tiden mellan det första tillbudet till det tredje var cirka 80 minuter.

Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand går med sina 198 respektive 188 röster vidare till biskopsvalets andra omgång som hålls den 10 april.

IFK Mariehamn lottades alldeles nyss att spela hemma mot FC Lahti i kvartsfinalen av Finlands cup. Matchen kommer att spelas den 30 eller 31 mars. Läs mer i morgondagens Ålandstidningen.

Vid sextiden i morse kom ett larm om en brand i ett fristående sophus vid Scheffersgränd/Ålandsvägen. Brandmästare Krister Koskinen berättar att det handlade om mindre bränder i tre soptunnor. Bränderna kunde släckas snabbt.

Natten till lördagen greps en man misstänkt för en våldtäkt ombord på Silja Galaxy. Om det berättade Ålandstidningen i måndagens tidning.

Under måndagen har polisen övervakat trafiken i flera kommuner. På Getavägen i Finström bötfälldes en bilist som körde 103 kilometer i timmen på 90-väg.

En berusad person avvisades på måndagen från sjukhusets vårdavdelning. En kort stund senare påträffade polisen honom på en privat gård och mannen fick då en tillsägelse om att polisen skulle gripa honom om inte störningarna upphörde.

Barn i bild